用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91 信義 - 有無用家或今年派到的
go

91 信義 - 有無用家或今年派到的

請問有無用家或派到去信義的家長分享下意見呀???  學校多唔多雙非, 咩家長多, 學生校風怎樣

回覆:喜樂果子 的帖子

听街坊講SEN 學生的比例好多

咁仲有冇其他評價呢?急!

引用:咁仲有冇其他評價呢?急!

原帖由 喜樂果子 於 14-07-03 發表
咁仲有冇其他評價呢?急!
你有其他offer?

auscara 表於 14-7-3 09:30
你有其他ofer?
就係暫未有,希望會有,但唔強求,所以希望知多D,有D心理準備,黔

點都要讀住先架啦,叩門既遊戲太累了。

引用:Quote:auscara+表於+14-7-3+09:30+你有其他

原帖由 喜樂果子 於 14-07-03 發表
就係暫未有,希望會有,但唔強求,所以希望知多D,有D心理準備,黔
之前有個帖講信義都幾詳細下,你找找

auscarma 發表於 14-7-3 09:43
之前有個帖講信義都幾詳細下,你找找

我就是找不到

有無人可以幫下我呢???

喜樂果子 發表於 14-7-4 00:49
有無人可以幫下我呢???
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2594907&highlight=%E4%BF%A1%E7%BE%A9               

係咪呢個?

多謝, 我都忘記左我睇過呢個post

今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對教育既熱誠,對學生既關愛,而且好尊重每位小朋友都有佢地既特質,雖然學校舊亦唔算大,但設備真係算完善,感覺好溫暖,課外活動唔會因為學校舊同細而影響,種類真係好多.真心欣賞學校唔會只foucus成績好的學生,他們尊重每位學生.令我好放心比個小朋友o係呢間學校學習,但比私感覺學校唔會o係學術上好push學生,除左呢樣野我有些少40擔心外,我真係好欣賞信義.依家只可以靠自己在學術上跟緊d.

引用:今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對

原帖由 喜樂果子 於 14-07-05 發表
今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對教育既熱誠,對學生既關愛,而且好尊重每位小朋友都有佢地既特質 ...
今日去過,真的感覺不錯

回覆 喜樂果子 的帖子

那真好!!!加油啊!!

喜樂果子 發表於 14-7-5 17:39
今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對教育既熱誠,對學生既關愛,而且好尊重每位小朋友都有佢地既特質 ...
Good!

我今日都有聽講座感覺還好,只是校舍細而已,但最重要都是小朋友讀得開心

引用:今日去了信義聽講座,真心感到校長同老師對

原帖由 喜樂果子 於 14-07-05 發表
咁佢同二三線小學都相差不遠!

airwaves88 發表於 14-7-6 10:27
咁佢同二三線小學都相差不遠!
咁又係, 如同二,三線比, 我覺得分別真係唔係咁大, 可能有D校舍大D, 有D細D, 不過如同崇真比, 我真係覺得崇真既管理差D, 放學時D學生既行為同家長既行為真係好混亂, 同埋學校比我既感覺好似托兒所, 社區中心, 所以最後崇真打比我有位, 我都寧願留O係信義,因為我真係覺得信義除了學校唔主谷成績外, 其餘真係每一樣野我都覺得唔錯.  同埋唔知點解, 我去講座時,比我覺得家長質素唔錯, 參觀時, 大家都好關心學校及學生既發展, 我最怕唔係學術唔夠, 而係家長會唔會教或管小朋友.

喜樂果子 發表於 14-7-7 10:03
咁又係, 如同二,三線比, 我覺得分別真係唔係咁大, 可能有D校舍大D, 有D細D, 不過如同崇真比, 我真係覺得崇 ...
因為我係到嘛...

我都有去參觀,學校雖然舊d,但裡面的設置好新. 校長和老師都好有熱誠,家長有問題都樂意回答. 但有件事唔係咁開心,有一,兩小朋友用飲完的紙包飲品倒落我小朋友個頭,重好開心.