用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請教大提琴斷了馬仔,拎去維修
go

請教大提琴斷了馬仔,拎去維修 [複製鏈接]

請教大提琴斷了馬仔,拎去維修,大約幾多錢?初學,大提琴只用了6、7個月,阿sir 話斷馬仔好常見。是真?其實,要點做,個琴先耐用?請指教。

2    0    0    0

有平有貴、找有賣弦樂器的問一問,換一個便可以了....

換碼比換弦的機會少....

簡單D就問自己的老師。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆:請教大提琴斷了馬仔,拎去維修

謝謝你!阿sir 介紹violin brother @ 觀塘,對我來講。。。巧遠呀!

去俊文,又快又平

Mommy-Maggie 發表於 14-7-2 13:47
謝謝你!阿sir 介紹violin brother @ 觀塘,對我來講。。。巧遠呀!

好介紹、值得的.....碼是除本身碼的質之外、還要看師傅的手功!
一次攪好、省許多功力.....

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

Mommy-Maggie 發表於 14-7-2 13:47
港島可以去琴之屋

引用:請教大提琴斷了馬仔,拎去維修,大約幾多錢

原帖由 Mommy-Maggie 於 14-07-01 發表
請教大提琴斷了馬仔,拎去維修,大約幾多錢?初學,大提琴只用了6、7個月,阿sir 話斷馬仔好常見。是真?其 ...
我换了法國碼,$1250

去開灣仔琴之屋整,多數叫師傅幫我調埋音柱,自己買泥整唔係唔得,只係你要識點磨個琴馬,如果整得唔好會搞到部到易走音同D聲
‹ 上一主題|下一主題