用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: peterandmary
go

good hope

引用:Quote:原帖由+kingkingxoxo+於+14-07-12+發

原帖由 NT-1 於 14-07-12 發表
佢小朋友自小跑三間幼稚園,初時都會講吓分析吓小朋友會辛苦。但發覺連佢老公也陪她一起癲,所以都唔再提了 ...
點跑三間

NT-1 發表於 14-7-13 01:05
GH 是直資,另兩間是私小,袛要比留位費就可以 hold 幾間。 她叩到名津小龍校也是事實,雖然直資與津小到最 ...
GH 小學係私立的, 中學才是直資

有朋友個女收到call, 昨日註冊/交留位!

請問學校幾時call你朋友?

回覆 kinder.bb 的帖子

請問學校幾時call你朋友?

回覆:good hope

大學重有機會,我鄰居叩到某港島名津,又收到St. Paul call waiting, 佢話總覺得港島區學校好d, 高級d咁,所以一堆九龍區包括good hope應該唔會讀喇,佢未放位,話重可以考慮下。我估佢會到最後一刻先放棄,等待嘅重有希望。

引用:大學重有機會,我鄰居叩到某港島名津,又收

原帖由 ozoz 於 14-07-16 發表
大學重有機會,我鄰居叩到某港島名津,又收到St. Paul call waiting, 佢話總覺得港島區學校好d, 高級d咁, ...
大家重有機會先啱

引用:大學重有機會,我鄰居叩到某港島名津,又收

原帖由 ozoz 於 14-07-16 發表
大學重有機會,我鄰居叩到某港島名津,又收到St. Paul call waiting, 佢話總覺得港島區學校好d, 高級d咁, ...
好奇想知,st paul係跑馬地果間定銅羅灣果間呀?

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+14-07-16+發表大學重

原帖由 saintbernard888 於 14-07-16 發表
好奇想知,st paul係跑馬地果間定銅羅灣果間呀?
Causeway bay

ozoz 發表於 14-7-16 10:47

請問同時有 港島名津 / ST PAUL / GOOD HOPE 等一線學校OFFER 的小朋友和家長,要具備什麼特質?

引用:Quote:ozoz+發表於+14-7-16+10:47+大學重有

原帖由 apple8356 於 14-07-16 發表
請問同時有 港島名津 / ST PAUL / GOOD HOPE 等一線學校OFFER 的小朋友和家長,要具備什麼特質?
我唔知個小朋友學術有幾好,佢能夠有一堆不同類型私小offer,相信佢學術不錯。個小朋友好文靜好淡定,睇落並非運動形,因為佢家長好小心保護,會阻止佢一d跑跳動作,音樂我唔清楚佢有冇學樂器。至於父母我見過下,斯文類,我多數見外公外婆湊佢。