用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

good hope

有冇收到call waiting?

回覆:peterandmary 的帖子

我知道有人call waiting注冊埋…

上星期打左去問,已開始左call waiting了。

我們正取生在30/6已開了家長會,但要在2/8才正式註冊

咁即係如果而家重未收到call就要等到2/8?好痛苦,絕望了

係呀, 等係好痛苦~~

Good Hope, No Hope?!

無收到call

回覆:good hope

Register so late on 2 Aug ?

回覆:fishmaruko 的帖子

一定有希望的。 鄰居仍 hold住4 直資n1津校,有選擇困難症

其實學校已收左我地嘅派位証, 不過就2 Aug 先返去交大訂, 飯錢同買書等, 我諗一定有人仲hold 住直資或等叩門結果, 相信2/8 後又會有位call waiting, 祝心儀GH 的家長早日收到call 啦!

引用:一定有希望的。+鄰居仍+hold住4+直資n1津校

原帖由 NT-1 於 14-07-12 發表
一定有希望的。 鄰居仍 hold住4 直資n1津校,有選擇困難症
你應該輔導下佢

引用:一定有希望的。+鄰居仍+hold住4+直資n1津校

原帖由 NT-1 於 14-07-12 發表
直資& 津校無可能同時hold 呀

引用:Quote:原帖由+NT-1+於+14-07-12+發表一定有

原帖由 kingkingxoxo 於 14-07-12 發表
你應該輔導下佢
佢小朋友自小跑三間幼稚園,初時都會講吓分析吓小朋友會辛苦。但發覺連佢老公也陪她一起癲,所以都唔再提了。

引用:Quote:原帖由+NT-1+於+14-07-12+發表一定有

原帖由 sissysze 於 14-07-12 發表
直資& 津校無可能同時hold 呀
SORRY, 其中二間是私校,一間直資,津校是叩回来的,她有mentions 落晒訂,點hold n hold 到幾耐,我冇再去深究。

根本冇可能,good hope如知你有直資,津校收一早就要求你交回張派位證,又點可以hold位呀?唔好係度亂呷啦!
如果佢真係乜都同你講,咁即係應該好熟啦!如果係真嘅,其實如其係咁,你何不自己同佢講!仲直接了當啦!

回覆:donchan7724 的帖子

引用:根本冇可能,good+hope如知你有直資,津校

原帖由 donchan7724 於 14-07-12 發表
根本冇可能,good hope如知你有直資,津校收一早就要求你交回張派位證,又點可以hold位呀?唔好係度亂呷啦 ...
我鄰居都hold good hope,hold幾間私小再叩名津,佢有提過有直資offer,不過唔知有冇hold。

根本冇可能,good hope如知你有直資,津校收一早就要求你交回張派位證,又點可以hold位呀?唔好係度亂呷啦 ...
GH 是直資,另兩間是私小,袛要比留位費就可以 hold 幾間。 她叩到名津小龍校也是事實,雖然直資與津小到最後祗能hold 一間,但程序上又真係可短暫地hold 兩間。由津校比offer 到最後她有否要,我管不得亦唔care. 你唔信是你嘅事,但請不要在未認證狀況下就妄下判斷說我亂講。我祗是想告訴其他仍在等位的父母希望尚存,因為真的有小朋友一個pet pet 霸住三、四個小一學位。

世上有些父母很愛把小朋友能力弦耀,祗要對方是一位很好的聆聽者也沒有殺傷力,唔使好熟都會獲告之其當下最新情報。 對不起樓主,騎劫了這個post 去發表謬論,盼各小朋友都找到一間合適小學。