用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 戒口快滿三年了.....
樓主: free_style
go

戒口快滿三年了.....  

回覆:free_style 的帖子

請問糙米/紅白是否GF?

引用:Quote:030409+發表於+14-10-10+23:57+請問

原帖由 free_style 於 14-10-12 發表
麵粉可在little giant 買,city super。亦有選擇。
若選購 baking mix, 我用過 king authur gluten free ba ...
Thank you so much !

引用:Quote:原帖由+DJ924+於+14-07-03+發表咁你

原帖由 byeine 於 14-07-03 發表
其實我冇特別同佢斷診,係推斷。因為睇過好多資料,ASD嘅人通常都係腸胃道有問題。初時只同佢戒口,轉食天 ...
請問你哪些是壞油?是否市面上的花生油、粟米油之類?可否介紹健康油給我嗎?謝謝!

can i have menu too, thanks

olima 發表於 14-10-12 23:30
請問糙米/紅白是否GF?
是呀。

我個仔ADHD, 現在吃專注藥, 但對戒口很有興趣, 但又擔心功課情況(小四), 可以一邊吃藥, 一邊戒口嗎?
另外, 這幾天也試著想替個仔戒口, 但想不到可吃甚麼, 可否PM餐單給我嗎?

亨受和孩子的每一秒鐘!

請問可唔可以pm 我有關驗血同生物療法,菜單同doctor o既資料比我?Many Thks!!

回覆:戒口快滿三年了.....

我都想要生物療法,菜單o既資料

請問大家可唔可以介紹用邊隻(high potency,即CFU (colony forming unit) 的益生菌 & L-glutamine?

- 好多謝樓主分享, 希望小朋友可越來越好
- 我仔仔2歲7個月, 剛評為ASD, 佢好鍾情飲奶粉, 如要戒口小麥、蛋及奶,  請問是否奶粉唔飲得?
- 請問可唔可以pm 我有關驗血/ 大便/ 生物療法/ 菜單同doctor資料比我?

萬分感謝!!

Louise123 發表於 14-10-30 14:23
- 好多謝樓主分享, 希望小朋友可越來越好
- 我仔仔2歲7個月, 剛評為ASD, 佢好鍾情飲奶粉, 如要戒口小麥、蛋 ...

Hello,奶粉唔好飲啦,轉其他吧,豆奶粉,薯仔奶粉,其實還有其他選擇的。牛奶嘛.....越飲越唔妥當的。
其他資料已PM你了。試下戒口,雖然係麻煩D,但其實係食得健康左的,最重要係小朋友漸有改善.....

回覆:戒口快滿三年了.....

麻煩你請pm 我有關驗血同生物療法,菜單同doctor o既資料比我?

Thx

fanny_lau_ 發表於 14-11-1 08:12
麻煩你請pm 我有關驗血同生物療法,菜單同doctor o既資料比我?

Thx
請CHECK PM

回覆 free_style 的帖子

Hi free_style, 我都想知多D有關驗血同生物療法同你的菜單, 你有空時可PM我嗎? 先謝謝.

請問可否PM菜單給我? 阿仔是ADHD, 剛滿六歲, 上小學的情況很差, 想在食藥前試試戒口.

Brooke 發表於 14-11-3 17:53

請問可否PM菜單給我? 阿仔是ADHD, 剛滿六歲, 上小學的情況很差, 想在食藥前試試戒 ...
請CHECK PM

可否pm菜單給我?

Thx

free_style,

Please kindly pm me the meun too.

Thanks !

free_style    發表於 14-11-5 12:45
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

Got it, thank you very much.

free_style    發表於 14-11-5 12:46

Please kindly pm me the menu