用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有call waiting
樓主: lativ
go

蔡繼有call waiting

引用:甘咪唔好in+la,+又唔會無書讀既 做人最忌非

引用:一於去報紙爆佢虐兒! +

回覆:蔡繼有call waiting

要理據嗎?單憑口術?
我未試過,想學下野

口述至岩

一間有選擇障礙的學校。

引用:Agree!+乾脆收哂waiting+啲sibling+便算!

原帖由 hosuper 於 14-06-29 發表
Agree! 乾脆收哂waiting 啲sibling 便算!辛苦了別人而要應酬sibling ! 更令人費解!

...
咪係,嘥人時間,給人希望再等人失望呀? on waiting list 佢都應該有排位啦,順住收啦,揀公司同老公係咁都死呀

引用:Agree!+乾脆收哂waiting+啲sibling+便算!

原帖由 hosuper 於 14-06-29 發表
Agree! 乾脆收哂waiting 啲sibling 便算!辛苦了別人而要應酬sibling ! 更令人費解!

...
係啦,乾脆收晒waiting siblings,唔駛家長日日煩住,到開學甩底風險又低。

引用:一間有選擇障礙的學校。 +

原帖由 bubuG 於 14-06-29 發表
一間有選擇障礙的學校。
Haha

其實我都on waiting list但又冇call 我去 in, 咁係咪已經冇機會? 我都希望可以去in 第四次......

回覆 bbqyou 的帖子

我3rd in 後收信 waiting list 的, 但今次沒有call 我呢

引用:其實我都on+waiting+list但又冇call+我去+i

原帖由 jojade 於 14-06-29 發表
其實我都on waiting list但又冇call 我去 in, 咁係咪已經冇機會? 我都希望可以去in 第四次......:p ...
其實能入到3rd in 嘅小朋友而我認識嘅 ,唔計弟妹,100%已經有其他不錯offer,即使嫁唔入cky豪門,亦有主好人家,不用太執着非君不嫁呢。

回覆 naughtybj 的帖子

唉!
● 知足常樂 ☆ 一家和樂 ●

校長都未請到.........仲攪咁多做乜鬼!真混亂!
● 知足常樂 ☆ 一家和樂 ●

ozoz 發表於 14-6-30 00:21
其實能入到3rd in 嘅小朋友而我認識嘅 ,唔計弟妹,100%已經有其他不錯offer,即使嫁唔入cky豪門,亦有主好 ...

但在我的小朋友來說...沒有比cky更好的offer 呢, 我囡是非常非常喜歡cky 果種, 成日都話要讀cky

引用:校長都未請到.........仲攪咁多做乜鬼!真

原帖由 jo@pong 於 14-06-30 發表
以我所知每年CKY的備取生都要in多次,就算是sibling都要in, 有錯請更正!

引用:校長都未請到.........仲攪咁多做乜鬼!真

原帖由 jo@pong 於 14-06-30 發表
校長退休?

jo@pong  yes  發表於 14-6-30 19:46

引用:Quote:原帖由+jo@pong+於+14-06-30+發表校

原帖由 charlielola 於 14-06-30 發表
以我所知每年CKY的備取生都要in多次,就算是sibling都要in, 有錯請更正!
往年第三次已經係call waiting再in,今年已經in 咗3次出waiting, call waiting 重要4th in, 要見4次咁多。唉,3rd in已經見咗好耐,問咗n個問題,玩咗n個環節,小朋友in完真係可以成碟碟頭飯食完之後喺餐廳zzz咗,好攰。

希望七月三號會去in 的家長in 完上黎分享下第四次做d乜, 同埋講下幾時出真正result ?

引用:希望七月三號會去in+的家長in+完上黎分享下

引用:Quote:原帖由+jo@pong+於+14-06-30+發表校