用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 加州天地幼稚園 2015-16 N班
樓主: evilkaye
go

2015-16 N班

Me too

但係想問sunkids可以升咩小學? 我想知多啲先可以說服我C6比佢讀.

sunkids好唔好呀?

Ehyclhphth 發表於 14-6-29 22:36
咁早交?厲害。我兩個小朋友都是讀sunkids, 都是一定有得in, 無話無得in喎。

...
我小朋友12月出世, 去年8月已交表, 一直到宜家都無叫過我地去IN, 都唔知佢學校想點, 打電話去問過, 又話過左歲半就會叫我地去in, 宜家都已經歲半有多了, 我已經放棄左佢, 報左藍地果間宏廣, 睇落真係唔錯, 我有朋友既囡囡都讀緊, 話小朋友讀得好開心~~~我已經放棄sunkids了!!!

引用:但係想問sunkids可以升咩小學?+我想知多啲

原帖由 rolex_b 於 15-02-26 發表
但係想問sunkids可以升咩小學? 我想知多啲先可以說服我C6比佢讀.
我都想知sunkids 過往入小學資料

回覆 Cutekillq 的帖子

去sunkids 學校入面有post

回覆:tamsam 的帖子

Sunkids校長說過面試只會見1歲半以上的小朋友,因為太年幼都無意義。暫時n學額已滿,即使我有大女讀緊,我細仔是9月bb,都仍等緊面試。幼稚園潛規則是一日未交大訂,一日都未落實學額,音樂椅遊戲又開始。

回覆 rolex_b 的帖子

多升讀直資,如圓玄,李宗德,st Margaret, 也有培僑,黃錦輝。有人升讀 何日東,梁周順琴,李金等。