用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫未開学,已用了萬元,好貴
樓主: maniris
go

金巴倫未開学,已用了萬元,好貴   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+pctt+於+14-09-23+發表我大女

原帖由 bbalau 於 14-09-23 發表
Kv真是冇大家想像中谷,老師盡責,沒有一堆material 擲俾家長跟(美其名:親子)。

...
我覺得都係家家有求,有人鍾意親子,有人鍾意交晒比學校,kv冇畢業禮,感覺爭咁d  利申,我唔係kv用家,但今年會報

回覆:金巴倫未開学,已用了萬元,好貴

lamlam24 發表於 14-9-25 00:39
樓主其實已經開左幾個名幾個post去踩呢間學校,最奇怪既係竟然讀!
吓! 幾個名, 幾個post? 咁都得?

引用:樓主其實已經開左幾個名幾個post去踩呢間學

原帖由 lamlam24 於 14-09-25 發表
樓主其實已經開左幾個名幾個post去踩呢間學校,最奇怪既係竟然讀!
你點知?

其實成日抹黑人地間學校,係咪內心好想讀而唔收佢

引用:佢讀緊K1+架喇,向我地學校個post再鬧,不

原帖由 lamlam24 於 14-09-26 發表
佢讀緊K1 架喇,向我地學校個post再鬧,不斷話個大讀st cat, 好好, 一d都唔商業,由考個日鬧到而家,全校 ...
咁佢真係應該轉校而唔係喺度嘈,唔明點解淨係挑剔學校有咩唔好,又唔去講吓有咩好

引用:Quote:原帖由+lamlam24+於+14-09-26+發表佢

原帖由 AJH 於 14-09-26 發表
咁佢真係應該轉校而唔係喺度嘈,唔明點解淨係挑剔學校有咩唔好,又唔去講吓有咩好

...
其實鬧都唔緊要,一間學校總有人鐘意有人唔鐘意,EK就是俾各位家長發表任何意見。但最好笑係既然甘憎呢間學校都會去讀喎!

AJH  exactly  發表於 14-9-26 15:11

引用:Quote:原帖由+lamlam24+於+14-09-26+發表佢

原帖由 AJH 於 14-09-26 發表

...
轉校,話轉就轉咩,有人收先得架.... 話唔埋得一個offer.  想走都走唔甩,焗住讀。

多謝分享, 知佢貴, 但唔知貴成咁, 我唔似其他人做咁足功課, 從你地的SHARING 當中學左好多野, 真心感謝你呢個POST.

引用:多謝分享,+知佢貴,+但唔知貴成咁,+我唔似其

原帖由 Maymeicheung 於 14-09-26 發表
多謝分享, 知佢貴, 但唔知貴成咁, 我唔似其他人做咁足功課, 從你地的SHARING 當中學左好多野, 真心感謝你呢 ...
坦白講,SN在九龍塘學校真係唔算貴,樓主所提及的是新生入學的費用,並不是每個學期都要交的:
uniform+Schoo1 Bag+Dinnerware=$1490 (我小朋友兩年冇換過)。
Snack=$1920半年 (可以唔join)。
MiscelIaneons fee=$1800 (半年,包括學校自制功課和歌書)。
Textbook fee=$1664(連6隻DVD) (全年)。
Computer Course fee等=$1000 (全年)(可以唔join)。
on-line E-book=$360 (全年) 。

引用:我大仔都在九龍塘另間幼稚園,都無噤多乜費

原帖由 maniris 於 14-06-25 發表
我大仔都在九龍塘另間幼稚園,都無噤多乜費乜費。 (但细囡是Waiting)

約克出名貴及多雜費所以報都沒有報,  ...
好彩york係全部自己決定,我除左交學費,其他全部自購出面或二手物品,茶點也自備

‹ 上一主題|下一主題