用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫未開学,已用了萬元,好貴
go

金巴倫未開学,已用了萬元,好貴  

開学主動问班主班才知茶点内容,差不多$18—餐,貴過小兒讀小學午歺,當然可以唔Join,但到時個個有得派,佢冇,又驚影響小朋友心理。

制服又要在学校做,冇得出去買,焗比 uniform+Schoo1 Bag+Dinnerware=$1490 Snack=$1920半年
MiscelIaneons fee=$1800

今星期又收到信要交
Textbook fee=$1664(連6隻DVD)
Computer Course fee等=$1000
1year on-line E-book=$360
学費+15%=$3810 (3313—>3810)
未開学,就用咗萬元,唔係比唔起,只是唔忿氣,好多局比

KITTY0328  全日?  發表於 14-6-27 13:48
ekhc    發表於 14-6-26 00:40

Why you choose St. Nicholas?

引用:開学主動问班主班才知茶点内容,差不多$18

回覆:金巴倫未開学,已用了萬元,好貴

未計校車喎!

點解學費可以申請加15%咁多?

讀尼D學校, 費用多又貴, 預左啦, 入學前要預計清楚

ekhc    發表於 14-6-30 00:14

未開學先出血..

ekhc    發表於 14-6-30 00:15
bobo101^*^  agree  發表於 14-6-26 11:35

我小朋友都係讀私校,但你果間又真系幾多額外使費!

回覆:clipso 的帖子

我大仔都在九龍塘另間幼稚園,都無噤多乜費乜費。 (但细囡是Waiting)

約克出名貴及多雜費所以報都沒有報, 但估不到金巴倫都系噤!

報金巴倫時,完全冇唸過噤囉!

我巳經洗濕咗個頭,只想來年想報的父母得個知吧!

回覆:MMAAXX 的帖子

我都想知点解,報名表寫$3313學費,雖然預了加費,但估不到加$3810!

回覆:maniris 的帖子

嘩……真係好貴!估唔到SN 雜費都咁貴,今年仲話會略增加每班人數!

咁o個d MiscelIaneons fee=$1800,Textbook fee=$1664(連6隻DVD) Computer Course fee等=$1000
係for 半年定1年嫁?

引用:我都想知点解,報名表寫$3313學費,雖然預

原帖由 maniris 於 14-06-25 發表
我都想知点解,報名表寫$3313學費,雖然預了加費,但估不到加$3810!
非常貴

多謝提點,本想報k1, 原來雜費幾多,要考慮清楚。

99dogdog  Me too!  發表於 14-7-8 20:45

引用:多謝提點,本想報k1,+原來雜費幾多,要考慮

原帖由 mhcbaby 於 14-06-25 發表
多謝提點,本想報k1, 原來雜費幾多,要考慮清楚。
其實呢間有咩好架,因為係九龍塘區私幼黎講,我覚得佢名氣唔係咁大。

小班教學

其實樓主本身係咪唔係咁鍾意呢間學校?因為之前樓主已經出post唔滿意當日要排隊交報名表等等...公平d講,我覺得茶點覺得貴可以唔join又不是強迫,好多私校都要交某d雜費喎...

Deleted