用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基愛小學 聖公會基愛小學家長揮手區 😁😁ԅ ...
樓主: Long2008
go

聖公會基愛小學家長揮手區 😁😁😁

引用:呢班係小1班!佢地都好投入又坐定定!積極舉

原帖由 catherineng4 於 14-09-19 發表
呢班係小1班!佢地都好投入又坐定定!積極舉手答問題,冇做作!佢地上得好開心!認生字,做句,phonics,玩有ro ...
全堂老師用英語上課嗎?

回覆:superccc 的帖子

係呀全英文,我見小朋友門都好投入。
但就係講好簡單既野,尋日教my name is...
有家長都有問校長點解教咁簡單,校長答,剛剛升小,放完個暑期,小朋友大部份野都會唔記得晒,因為以前幼稚園可能只著仲抄寫,小朋友跟住無記住。所以會從簡單入手。
大至上校長意思好似係咁,有錯請其他家長改正。

引用:係呀全英文,我見小朋友門都好投入。 但就

原帖由 gigi0431 於 14-09-19 發表
有家長都有問校長點解教咁 ...
我朋友位小一囡囡在九龍塘某小學都在寫字母,英文名!

只上了兩星期堂,全堂用英語指示,班小一BB都明白

好犀利呀

回覆:paulinefll 的帖子

同埋原來呢區聖公會既小學,會幫學校課後補課,佢地會幾間小學,全部車晒去基福,好似話上到6點半,詳情係點我就唔清楚,因為我岩岩聽唔到,唔怪之得,之前成日6點幾見基福有旅遊巴車學生走,原來係補課。

回覆:gigi0431 的帖子

原來係咁,都幾慳資源喎!