用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 強烈要求教署規定小一買書時限在註册後 ...
樓主: 11B
go

強烈要求教署規定小一買書時限在註册後 [複製鏈接]

回覆:xyzroom 的帖子

有些書局本身已有折,係學校買最多平少少。所以我都唔買住,冇咁大損失。

引用:我個間都係呀,要今個星期交錢,今日打去話遲

原帖由 ho_yan2406 於 14-06-21 發表
我個間都係呀,要今個星期交錢,今日打去話遲d交,佢打返黎問我讀定唔讀......我都想快快決定呀~~ ...
你可以同佢講,我有權選擇自己出去買,但你冇權因我未交錢而取消我學位!如果係咁,我會問下教育局小一入學組!

回覆:強烈要求教署規定小一買書時限在註册後

我都係派左3寶架,只是辦了註冊,當日學校叫我買書校服我都無買,學校見我唔買書就叫我交簿費,我都唔肯交住,六月尾逢星期六開始有小一迎新班我都無報名,前幾日班主任打嚟叫我返添,我都話唔方便返住,最多遲些小自己買貴d囉

醒目開學勳章

如果對叩門有信心,就淨係交雜費同簿費。書費個折扣係書店offer,自己買無折或少d折je。

引用:Quote:原帖由+mrkokubo+於+14-06-20+發表佢

原帖由 sissysze 於 14-06-21 發表
折嗰度都係頂畫百零二百蚊,豪比書店啦
Agree. 百零蚊可以buy time 又可以買個希望呀

是,當買個時間啦,豪比佢。

其實學校都係方便行政先叫你快手買啫。你真係唔交住,禮貌地拎個借日出黎,人家都唔會逼你。

你一樣可以自己出去買書,但到時貴啲/校服斷碼就唔好投訴就ok啦。

咪以後學期尾就好得閒,general office好多野做。書/校服唔早啲俾大數供應商,分分鐘開學都未有,到時咪又俾家長投訴?

‹ 上一主題|下一主題