用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 Ls 叩門面試次數
樓主: joan1021
go

Ls 叩門面試次數   [複製鏈接]

KV真係好多風吹出黎....其實未睇此post之前...己經聽朋友講過佢KV個同學仔去LS in左潻....仲話個位同學仔之前英華已收左佢.....如果LS 收佢仲要選

我仔仔攞亞軍嘅比賽不是華夏杯,是其他奧數比賽,仔仔數學方面確是有點超前,可能因為咁有機會面試,希望順利

回覆 bbalau 的帖子

但我在LS門口搭車返工,但呢兩個星期,星期一至五每一天早上也見不同的人(成家連小朋友),小朋友穿著KV的校服和父母在喇沙門口等校長,一見到校長就沖上去......Sorry可能係個別事件....誤會了學校

FATSHIT  我覺得佢地真係好勁﹐吟有恆心  發表於 14-6-20 15:16

引用:回覆+bbalau+的帖子 但我在LS門口搭車返工

原帖由 靖淇媽咪 於 14-06-20 發表

但我在LS門口搭車返工,但呢兩個星期,星期一至五每一天早上也見不同的人(成家連小朋 ...
其實咁樣會唔會令校長更反感?

引用:回覆+bbalau+的帖子 但我在LS門口搭車返工

但我在LS門口搭車返工,但呢兩個星期,星期一至五每一天早上也見不同的人(成家連小朋 ...
如果學校有咁教而真是有效,我想LS門口應該更熱鬧。

引用:回覆+博一媽咪+的帖子 我只係知好多KV家長

回覆 博一媽咪 的帖子

我只係知好多KV家長勁到帶埋個仔.....係喇沙門口等校長交信比佢....而校長叫佢地唔 ...
你讀kv ? 你又知學校教? kv 嬲連推薦信一封都唔出even 你係honour student.

好多post都有目的,之前D人成日傳25分的人都派唔到LS....根本講大話...他們想小D20分的人去抽之麻...等自己大d機會
雖然20分只得幾個人可以中

dopeyfong  真的是25分都派唔到,我認識的已有兩個。。。沒有目的。。是想家長不要以為25分就什麼都不做。。。我朋友沒有報私立/直資。。哭都無謂。。。  發表於 14-6-24 19:05
Ryan_baba  今年25分抽唔到LS係事實,唔知就最好唔出聲,唔好亂講。  發表於 14-6-20 22:02

引用:回覆+博一媽咪+的帖子 我只係知好多KV家長

回覆 博一媽咪 的帖子

我只係知好多KV家長勁到帶埋個仔.....係喇沙門口等校長交信比佢....而校長叫佢地唔 ...
Kv冇教过我地,kv係一間超好好的幼稚園,想當年我都曾經全家係Ls学校門口等校長。致於算唔算好盡,就見仁见智啦。當各位抽到間学校,小一課程係讀返k2下学期的時候,我諗好多人都盡过我。

joan1021    發表於 14-6-20 11:59

引用:好多post都有目的,之前D人成日傳25分的人

好多post都有目的,之前D人成日傳25分的人都派唔到LS....根本講大話...他們想小D20分的人去抽之麻...等自己 ...
真㗎!我識其中一個25分唔入。好心你唔好亂吹啦!

引用:好多post都有目的,之前D人成日傳25分的人

好多post都有目的,之前D人成日傳25分的人都派唔到LS....根本講大話...他們想小D20分的人去抽之麻...等自己 ...
25 分一定優先過20分!何必要「嚇」D20分!胡說八道

joan1021 發表於 14-6-20 11:35
我仔仔攞亞軍嘅比賽不是華夏杯,是其他奧數比賽,仔仔數學方面確是有點超前,可能因為咁有機會面試,希望順利:g ...

加油!! 預祝成功!!!

回覆:xyzroom 的帖子

讀过kv的都知道,学校只会教到D仔女好叻,致於要乜比賽乜獎,学校都唔会話我地知边到有,或幾時有,就連学校自己考試都唔会話我地知,在咁的情況下,学校又点会有推薦信或贴士畀我地?

bubuG 發表於 14-6-20 11:58
真㗎!我識其中一個25分唔入。好心你唔好亂吹啦!
今年有四個25分自行唔入,聽到D內部消息稱,叩門機會優先這幾位OLD BOY的子孫。

引用:Quote:bubuG+發表於+14-6-20+11:58+真㗎!

原帖由 博一媽咪 於 14-06-20 發表
今年有四個25分自行唔入,聽到D內部消息稱,叩門機會優先這幾位OLD BOY的子孫。
心知肚明啦。今年叩門位少4個。

回覆 bubuG 的帖子

真的?如果是真....真係Sorry...因我前兩年好多人post MCS 和St Mary 又係話25分都入唔到....但我真係有身邊朋友20分入左
所以先覺得LS多位禁多....又咩可能有25分入唔到
如果真的25分入唔到真係好不幸
Sorry

xyzroom 發表於 14-6-20 11:57
Kv冇教过我地,kv係一間超好好的幼稚園,想當年我都曾經全家係Ls学校門口等校長。致於算唔算好盡,就見仁见 ...

成功嗎?

小曳人  佢應該抽入咗  發表於 14-6-20 12:30

靖淇媽咪 發表於 14-6-20 12:08
回覆 bubuG 的帖子

真的?如果是真....真係Sorry...因我前兩年好多人post MCS 和St Mary 又係話25分都入唔 ...
以往20分自行有可能入到,但今年無可能,絕對一個都無!

引用:Quote:靖淇媽咪+發表於+14-6-20+12:08+回覆

原帖由 博一媽咪 於 14-06-20 發表
以往20分自行有可能入到,但今年無可能,絕對一個都無!
係囉!D人網上發言好不負責任。

回覆 sissysze 的帖子

如果你係我會否這樣想?....我呢兩個星期,一至五每天也見不同的KV學生在LS門口等....(我住根德各在樓下巴士站搭車返工)

回覆 博一媽咪 的帖子

冇想過.....今年真的有噤多舊生的仔和禁多舊生的弟弟而又是天主教徒........之後可能更多25分入唔到
‹ 上一主題|下一主題