用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 14-15年讀PN, 想請教用家媽媽
樓主: alpo1122
go

14-15年讀PN, 想請教用家媽媽 [複製鏈接]

回覆:furby123 的帖子

furby. 以我所知升中派位上年100%升英中,我好似在學校網看到,你是讀上午定下午架?邊個miss 教呀,k1你返唔返全日呀

我的是11年12月,所以上12月插班,其實本想他做大仔,但學校叫我試下考下,我咪試下囉,

joyceleung518 發表於 14-6-29 11:29
furby. 以我所知升中派位上年100%升英中,我好似在學校網看到,你是讀上午定下午架?邊個miss 教呀,k1你返 ...

咁你小朋友12月插班有無大問題? 同埋頭幾曰家長有無得陪? 一班有大概幾多細b? 學校會唔會group埋細b一班? 校車會唔會無位?
因為我個小朋友都係12月b要插班!

回覆 joyceleung518 的帖子

我女係下午班Miss Law 教, 將會返K1 全日, 放棄左禮賢因為深水埗, 今年會試下大B再考過.

回覆 smile_w99 的帖子

我試下答你, 希望幫到 (有錯請更正)
咁你小朋友12月插班有無大問題? 應該唔會, 全班都會係細B, D嬸嬸幾好人.
同埋頭幾曰家長有無得陪? 我個陣插班可以陪2日
一班有大概幾多細b? 大約20-25
學校會唔會group埋細b一班? 絕對係, 細B多數下午班
校車會唔會無位? 會, 我就係因為無校車要自己日日接, 好慘

想請教各位現在讀緊的家長,.我本身是同小朋友說中文的,知道SJC是全英,怕小朋友跟不上.
請問有冇CASE同我一樣在家說中文的而又讀SJC,你們的小朋友學習進度如何. 可否分享下.

回覆 furby123 的帖子

我想問, 學校話有白色冷外套, 可以自行決定買唔買, 其實自己織的可以嗎? 一定係白色?

回覆 furby123 的帖子

Thx for your reply! 不過如果無校車真係好煩! 你係因為校車唔到你屋企定因為遲開學所以校車已full無留位比你?

回覆:alpo1122 的帖子

學校有特定白外套的,但如果冬天天氣太凍係可以自己加外套或者褸的。

回覆:smile_w99 的帖子

無校車真係好煩,是因為遲入學所以無校車。

有小朋友係YxKx教的嗎?可否分享下呢?

furby123 發表於 14-6-23 15:52
回覆 huggiesbb 的帖子

我女11年10月尾, 周圍無人收細B超, 好彩舊年8月打去問佢地叫我照填表睇下無後補位 ...
想問下有D 咩BAD COMMENT 呀
我搵唔到既...

回覆:coyrachel 的帖子

bad comment 我估是講10年轉校長事件,都是陳年事件來了!

‹ 上一主題|下一主題