用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 20155-16小一入學
go

20155-16小一入學 [複製鏈接]

請問2015-16小一入學申請開始了嗎?

幾時截止?

1    0    0    0

回覆:portiayu 的帖子

嶺小冇截止時間,一年有幾次面試的,你想清楚最好打去問。

回覆:20155-16小一入學

今日交表,話都幾多人交,可能八月尾九月頭面試,等通知

引用:今日交表,話都幾多人交,可能八月尾九月頭

原帖由 a_for_apple 於 14-06-16 發表
今日交表,話都幾多人交,可能八月尾九月頭面試,等通知
幼稚園最後成績表會2星期後出,大家覺得我應該現在交,還是3星期後交會好d?

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+14-06-16+發

原帖由 Ehyclhphth 於 14-06-19 發表
幼稚園最後成績表會2星期後出,大家覺得我應該現在交,還是3星期後交會好d?

...
我會交咗先,再後補资料,想第一輪 in 咗先

引用:Quote:原帖由+Ehyclhphth+於+14-06-19+發表

原帖由 a_for_apple 於 14-06-19 發表
我會交咗先,再後補资料,想第一輪 in 咗先
謝謝意見,但我又想問,咁早interview, 最後若有offer的話,會是比第一輪自行填表早嗎?那豈非不能參加第一輪自行?那麽我若想兩邊都試,就要遲一點才交表?

回覆 Ehyclhphth 的帖子

無錯,如果你真的想試自行,咁就最好遲d交表。不過要有心理準備 in 第二輪唔知剩返幾多個位。

Ehyclhphth 發表於 14-6-19 10:12

...
我都等緊學校的成績表, 我會等埋先一次過交, 反正第一輪面試係八月尾, 七月中交表, 冇理由安排唔到第一輪面試啫.

引用:回覆+Ehyclhphth+的帖子 無錯,如果你真的

原帖由 ami607 於 14-06-20 發表
回覆 Ehyclhphth 的帖子

無錯,如果你真的想試自行,咁就最好遲d交表。不過要有心理準備 in 第二輪唔知剩 ...
剛打過去問,若八月interview, 好快便會有offer. 即是不會在交自行表之後。再下次的interview可能會是出年!

引用:Quote:Ehyclhphth+發表於+14-6-19+10:12+幼

原帖由 chanwendy 於 14-06-20 發表
我都等緊學校的成績表, 我會等埋先一次過交, 反正第一輪面試係八月尾, 七月中交表, 冇理由安排唔到第一輪面 ...
已是第二輪,第一次已舉行: 六月頭

引用:Quote:原帖由+chanwendy+於+14-06-20+發表

原帖由 Ehyclhphth 於 14-06-20 發表
已是第二輪,第一次已舉行: 六月頭
六月頭嗰次應該係俾 2014-15 小一

引用:Quote:Ehyclhphth+發表於+14-6-19+10:12+幼

原帖由 chanwendy 於 14-06-20 發表
我都等緊學校的成績表, 我會等埋先一次過交, 反正第一輪面試係八月尾, 七月中交表, 冇理由安排唔到第一輪面 ...
我之前交表, kitty 姨姨話多咗人交,所以為求第一輪有得 in, 早啲交好啲

引用:Quote:原帖由+ami607+於+14-06-20+發表回覆

原帖由 Ehyclhphth 於 14-06-20 發表
剛打過去問,若八月interview, 好快便會有offer. 即是不會在交自行表之後。再下次的interview可能會是出年 ...
2013-14 小一有四次面試日期:八月,十一月,二月同六月。

但到 2014-15 已經得番三次,冇咗二月嗰次了

如果今年多人報,得番兩次都唔子奇

引用:Quote:原帖由+Ehyclhphth+於+14-06-20+發表

原帖由 a_for_apple 於 14-06-20 發表
2013-14 小一有四次面試日期:八月,十一月,二月同六月。

但到 2014-15 已經得番三次,冇咗二月嗰次了
始終想有得參加第一輪,所以睇定d先。。。

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+14-06-20+發

原帖由 Ehyclhphth 於 14-06-21 發表
始終想有得參加第一輪,所以睇定d先。。。
係呀!要考慮清楚

回覆:20155-16小一入學

我去交表時話六月會有信通知,大家收到信未?同埋交表時係冇收據,係咪架?
我交報名表,佢話ok到時會寄信通知

引用:我去交表時話六月會有信通知,大家收到信未

原帖由 love_kari 於 14-07-06 發表
我去交表時話六月會有信通知,大家收到信未?同埋交表時係冇收據,係咪架?
我交報名表,佢話ok到時會寄信 ...
我交表時話面試可能係八月尾,應該八月先再通知。

未有收據/reference no.

我交表時就咁交左比門口個EE, 佢完全唔知咩事咁, 要打電話問人, 我使唔使打去問吓有無確實收到呢

引用:我交表時就咁交左比門口個EE,+佢完全唔知咩

原帖由 queenie_shum 於 14-07-07 發表
我交表時就咁交左比門口個EE, 佢完全唔知咩事咁, 要打電話問人, 我使唔使打去問吓有無確實收到呢
...
我諗 ok 嘅,可以到有媽媽話收信時而你收唔到先再問

咁知唔知幾時通知INTERVIEW時間呢
‹ 上一主題|下一主題