用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 一班20人有5人派軒小一個派華仁
go

一班20人有5人派軒小一個派華仁

如果一間幼稚園,一班有18個小朋友左右,其中有5-6個吾系12網,但系有5個派軒小(上午及下午),有一個派左入華仁,呢個比例系吾系正常?

回覆:一班20人有5人派軒小一個派華仁

系net12內既幼稚園

引用:如果一間幼稚園,一班有18個小朋友左右,其

原帖由 nancy916 於 14-06-14 發表
如果一間幼稚園,一班有18個小朋友左右,其中有5-6個吾系12網,但系有5個派軒小(上午及下午),有一個派左入 ...
仲以為你要幫手小一奧數添

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

哈,原來12網甘好景!

引用:如果一間幼稚園,一班有18個小朋友左右,其

原帖由 nancy916 於 14-06-14 發表
如果一間幼稚園,一班有18個小朋友左右,其中有5-6個吾系12網,但系有5個派軒小(上午及下午),有一個派左入 ...
是否呂xx鳯?

FR :-D

幼稚園文昌位正, 行緊運.

poodlema    發表於 14-6-17 12:17

吾系呂X鳳,系銅鑼灣既

回覆:chunheimama 的帖子

边間幼稚园咁勁,等我下次生D仔女入去讀

回覆:nancy916 的帖子

我估你個間係因為舊生多,唔係因為好彩,你估間學校叫你報個陣填埋父母咩小學係流架咩

hoswallowman  有見地!原來填父母資料係咁用嘅!  發表於 14-6-21 18:01

吾系自行個時入,全部大抽獎入

王家爸爸  如果是灣仔區幼稚園,有10名或以上的學生在甲部+乙一選擇軒上或軒下,有5個派到應該不是不正常的。  發表於 14-6-15 23:05

借地址?佢都夠膽啦!下年應該查得重嚴!只要出世紙地址同報既校網吾同,就可能被查!除非提交到差餉單或租約!

回覆:nancy916 的帖子

下?出世纸地址與報校不同就查?咁咪好唔得閒?我仔出世後已搬左2次了…

系好大機會,因為我就系

If it is purely by lucky draw, then it has to be luck by random.  Unless they mistaken discretionary phase with lucky draw.

如果唔係12網但抽到軒小,即甲部中。今年軒上,軒下大抽獎加埋109個位,即大約10或11個位比甲部。但一間幼稚園一班有5,6個同學甲部都中軒小,比率高得太過份。唔通小一派位D form比學校時,“相熟“學校就拎到好form,抽獎時會係前no.?所以某灣仔網幼稚園甘多年以黎,派位都派得好就係一個原因?(純粹無聊胡亂猜測,不需要認真)

又或者果幾個“唔係12網”小朋友,用假地址?乙一中,扮甲一中?

乙一扮甲一或叩門,會有的,吾同話假地址咩,吾驚人舉報!?

引用:如果唔係12網但抽到軒小,即甲部中。今年軒

原帖由 camomile00 於 14-06-14 發表
如果唔係12網但抽到軒小,即甲部中。今年軒上,軒下大抽獎加埋109個位,即大約10或11個位比甲部。但一間幼 ...
分析精確,小心派咗都要嘔返出來!