用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 不夠一個月就放榜,等派位結果的家長現在心情如何? ...
樓主: saiwanho
go

不夠一個月就放榜,等派位結果的家長現在心情如何?

引用:+本帖最後由+Johnnylaisma+於+14-6-17+09:1

引用:Quote:KT0603+發表於+14-6-17+04:22+呢兩年

回覆:不夠一個月就放榜,等派位結果的家長現在心情如何?

畢業試考完哂,反而覺得時間過得好慢,又心急想知派位結果又無所事事,真難受

王家爸爸  考完成試,沒有壓力,反而覺得不習慣。   發表於 14-6-18 14:44

回覆:goodboy1 的帖子

雖然阿仔唔捨得同學, 但很享受這段時間, 每日放學食下午茶, 打機, 睇書, 玩, 做什麼都可以, 真係好開心。

而我亦很hea, 每天都是看看書, 煲下劇, 休閒過日子

引用:+能夠入到自行之一或大抽獎頭三之內,+已經

原帖由 goodboy1 於 14-06-18 發表
能夠入到自行之一或大抽獎頭三之內, 已經心足, 所以我地完全無諗過叩門....
如果自行唔入, 亦唔會再去叩門 ...
一定如你所願

goodboy1  thanks   發表於 14-6-18 16:59

引用:雖然阿仔唔捨得同學,+但很享受這段時間,+

原帖由 Horsebbj 於 14-06-18 發表
雖然阿仔唔捨得同學, 但很享受這段時間, 每日放學食下午茶, 打機, 睇書, 玩, 做什麼都可以, 真係好 ...
我都係呀!不過仍然想準備定3份叩門資料, 驚吾見幸運之神, 隨機no 差, 飛去頭5後......真係日日諗起都驚。而家只希望7/7吾好收到驚魂call 就安心些。

lindajacky 發表於 14-6-18 13:45
我都係呀!不過仍然想準備定3份叩門資料, 驚吾見幸運之神, 隨機no 差, 飛去頭5後......真係日日諗起都驚。 ...

me  too

怎樣為之派得差而收到驚魂call? 亞囡學校無講會call

沒有想, 下週整定資料叩門,其他無謂想太多

goodboy1  又轉左幅靚仔相   發表於 14-6-18 17:07

引用:怎樣為之派得差而收到驚魂call?+亞囡學校無

原帖由 lymlmyll 於 14-06-18 發表
怎樣為之派得差而收到驚魂call? 亞囡學校無講會call
學校吾會講, 係吾公開架。不過聽朋友同Forum講, 有學校會咁做。

努力地考完試及面試,要做的事已經做晒。現在輕鬆了,平常心去面對吧!

現在的心情冇乜特別,得閒就上網搵叩門的學校資料,影印成績表,証書等,預備如果派得唔好就叩門。但放榜的前一晚一定瞓唔著,好想打電話俾班主任探口風,不過我估佢多數都唔肯講㗎!

引用:現在的心情冇乜特別,得閒就上網搵叩門的學

Touchwood真係派得唔好,學校又早一日暗示畀我的話,前一晚肯定訓唔著

Gloriasogashiwa  努力呀! 我們等派位結果.  發表於 14-6-19 19:12

引用:Touchwood真係派得唔好,學校又早一日暗示

準備定叩門資料