用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 62區 - 我鍾情馬基,今年係咪真係咁難入呀? ...
go

62區 - 我鍾情馬基,今年係咪真係咁難入呀?

聽番黎已經有幾個朋友架仔女入唔到
咁下年情況咩重差

同浸聯有得揮, 111都好多人入唔到結果尋寶

睇返D 資料佢今年自行超收得好緊要,,,  

嘩...咁放佢係第一好博咁喎
唔通下年我要放棄心頭好, 放間穩陣的架

sakesakee 請問係邊度睇到呢的資料呀?

回覆:62區 - 我鍾情馬基,今年係咪真係咁難入呀

太多世襲生

回覆:hopeful123 的帖子

超收25個,全62網最高。
資料來源: 親X王,第202期

回覆:62區 - 我鍾情馬基,今年係咪真係咁難入呀?

係咪自行20分都冇乜可能? 叩門佢地睇cert嗎!?

回覆:62區 - 我鍾情馬基,今年係咪真係咁難入呀?

今年自行收生,馬基超收25個,浸聯超收21個,荃官超收19個,海官超收15個
For your referance

引用:係咪自行20分都冇乜可能?+叩門佢地睇cert

原帖由 elnino 於 14-06-12 發表
係咪自行20分都冇乜可能? 叩門佢地睇cert嗎!?
20分有可能,不過要抽籤,15分一定冇機!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:Quote:原帖由+elnino+於+14-06-12+發表係咪

原帖由 gracelam 於 14-06-12 發表
20分有可能,不過要抽籤,15分一定冇機!!
Thanks!
自行係咪唔使interview 淨係靠抽籤?
知唔知叩門有咩要求?

睇呢度知每間約有幾多淨番嚟抽獎。。。

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/

引用:超收25個,全62網最高。資料來源:+親X王,

原帖由 Mikiwong 於 14-06-12 發表
超收25個,全62網最高。
資料來源: 親X王,第202期

原居民一家多口。。。

識得有兩個擺浸聯第一!一個擺馬基第一!三個都去左孖寶!

引用:識得有兩個擺浸聯第一!一個擺馬基第一!三

原帖由 tomato100hk 於 14-06-12 發表
識得有兩個擺浸聯第一!一個擺馬基第一!三個都去左孖寶!
鬼咩,三寶加埋有380個位。。。

醒目開學勳章

睇你有幾鍾意間學校law...就算你擺第2d學校系第1-3位...派著頭3個都係要叩門...只不過...有機會有間唔太差學校墊底...但亦有機會派到3寶...

我好鍾意海官...明知佢冇111...我都照111...但連叩門面試機會都冇...整定...

唯有寄望其他唔太差ge學校叩到門...

(呢個系個人感受...雖然校長話我ge填表方法唔好...甲部只填海官...2~3空左...但講真...派到其他2間..咪又係要番去叩門..可能仲少左乙1抽海官ge機會)

saulamlover 發表於 14-6-12 22:18
睇你有幾鍾意間學校law...就算你擺第2d學校系第1-3位...派著頭3個都係要叩門...只不過...有機會有間唔太差 ...
I suggest you writing self-recommendation letter and waiting at the entrance for the principal in the morning!

醒目開學勳章

kenwong888 發表於 14-6-12 22:31
I suggest you writing self-recommendation letter and waiting at the entrance for the principal in th ...

會ar...因為我舅母之前都系咁叩紅馬...
不過佢多個機會..就系有得in...
之後雖然唔收..但隔2個wk就寄信俾校長....最後8月差唔多尾收到通知收左...
希望可以有機會la/.\

引用:+本帖最後由+sbux+於+14-6-12+22:03+編輯+\

原帖由 sbux 於 14-06-12 發表
但大部份學生來自荃葵青區喎