用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 又係煎熬既一日
樓主: ming0314
go

又係煎熬既一日 [複製鏈接]

回覆:kenwong888 的帖子

oh 打去更正先,但不是數目大少問題anyway

做人至緊要開開心心 :-D

回覆:ming0314 的帖子

You are not alone cheer up

引用:Quote:原帖由+Freesia_cat+於+14-06-12+發

原帖由 puibb 於 14-06-12 發表
我(真無聊及厚多士)打左上教局小—派位入學組問,佢地好surprise, 話注左册後學校係吾可以因家長無 ...
唔係5000呀,係1500 only。同埋唔該唔好厚多士,因為我今日打過去學校問,係昨日出左誤會,原來係可以自己訂課本,但書薄費要俾左先,講緊三百幾only。但因為佢張入數紙寫左1500,我見星期五前要搞,所以就走左去入錢啦!

引用:oh+打去更正先,但不是數目大少問題anyway +

oh 打去更正先,但不是數目大少問題anyway
請你同教育署講清楚件事,唔係我會打電話去講清楚,因為係我自己急先搞錯,唔想惹學校麻煩,亦唔想之後個仔被學校標籤呀!

引用:Quote:原帖由+puibb+於+14-06-12+發表我(真

原帖由 Freesia_cat 於 14-06-12 發表
唔係5000呀,係1500 only。同埋唔該唔好厚多士,因為我今日打過去學校問,係昨日出左誤會,原來係可以自己 ...
我只係根據你所説的吿訴教局,佢地話會處理,那也請不要隨便誤傳消息引人誤會吧。

引用:Quote:原帖由+puibb+於+14-06-12+發表oh+打

請你同教育署講清楚件事,唔係我會打電話去講清楚,因為係我自己急先搞錯,唔想惹學校麻煩,亦唔想之後個仔 ...
坦白講,邊個知你個仔係邊個?百幾人註册。

引用:Quote:原帖由+Freesia_cat+於+14-06-12+發

我只係根據你所説的吿訴教局,佢地話會處理,那也請不要隨便誤傳消息引人誤會吧。

...
首先,就算真係學校有錯,你最多叫我去投訴,而唔係你自己在網絡聽人講就去投訴。你熱心去問,我好appreciate,但唔係去投訴囉!投訴嘅人應該係當事人,你係當事人嗎?我唔知你點同教育署講,我自己都係今朝再問再澄清算知,唔該唔好以為自己係網絡偵探。仲有,唔該你打返去教育署同人講清楚,你話係我衰未搞清楚就網上問嘢無問題,係我錯,但唔該唔好無事生事搞到教育署又要查,學校又要浪費時間解釋。拜託哂!

引用:Quote:原帖由+puibb+於+14-06-12+發表我只

首先,就算真係學校有錯,你最多叫我去投訴,而唔係你自己在網絡聽人講就去投訴。你熱心去問,我好apprecia ...
我不是打去投訴,我吿訴她們我聽聞此校要交費才留位,請跟進及處理

引用:Quote:原帖由+puibb+於+14-06-12+發表我(真

唔係5000呀,係1500 only。同埋唔該唔好厚多士,因為我今日打過去學校問,係昨日出左誤會,原來係可以自己 ...
她們的答覆是注册了便留位,不得因任何費用而收返個位,那不管是千五還是三百吧。

我不是打去投訴,我吿訴她們我聽聞此校要交費才留位,請跟進及處理
請問你有同對方講邊間學校嗎?請問你以咩身份走去同人講,請人跟進?人地會講跟進,我唔認為你係同人地講在網絡聽返嚟咁簡單,教育署唔得閒因你聽返嚟就承諾跟進囉。仲有,佢收數百元薄費雜費我覺得好合理,我對呢樣係無意見。

引用:Quote:原帖由+puibb+於+14-06-12+發表我只

首先,就算真係學校有錯,你最多叫我去投訴,而唔係你自己在網絡聽人講就去投訴。你熱心去問,我好apprecia ...
説我是 網絡偵探,自己也豈不是—個網絡判官,你給了錯的資訊及訊息給家長,我有權去發問—下,沒有對與錯,我沒有犯法。

引用:Quote:原帖由+puibb+於+14-06-12+發表我不

請問你有同對方講邊間學校嗎?請問你以咩身份走去同人講,請人跟進?人地會講跟進,我唔認為你係同人地講在 ...
真好笑,'自説其圓',人地講吾收得就係吾得會處理,呢度吾係大陸。

説我是 網絡偵探,自己也豈不是—個網絡判官,你給了錯的資訊及訊息給家長,我有權去發問—下,沒有對與錯 ...
我只係問問題,因為我真係唔知,然後我已經再問多次間學校。佢唔係唔俾錢唔註冊,係某個期限無俾雜費就算人放棄,聽講呢類費用$600內係ok嘅。而且張註冊証都有叫父母帶定錢去註冊,因為部份學校可能會收雜。我只係覺得你厚多士,你就咁問我唔覺得你有問題,但你講到人地話要跟進,我唔信你無講哂學校名囉,唔係人地點同你跟進?我唔想再同你鬧,等叩門消息已經煩死我,仲要你咁厚多士,唔係第一身都走去同人投訴。我唔會再回你嘅回覆,真係好討厭。

‹ 上一主題|下一主題