用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自己都唔緊張,結果被取消資格,慘!
樓主: karen55407
go

自己都唔緊張,結果被取消資格,慘!   [複製鏈接]

引用:其實教局為何不直踩佢家做訪,+要預先多次致

想扼人扼唔到不過就扼左自己, 早打比你就未訓醒, office hours打比你又話唔得閒.....自己真係咁緊張既就嚴正面對啦. 依家先黎嘈, 呢d咁既父母真係......可惡.
夠膽面對鏡頭理直氣壯數教局不是呢下先好野囉.

簽名被屏蔽

成件事我地都吾知真實情況,好難下判斷的。
還有就係教育局要去到刑事檢控佢地,吾係咁簡單的,所以多數都係取消學位就算。上到Court舉証吾係係個家長度,而係律政處。所以好少呢d案件上高院,如果""萬一""教局輸左,係好大單的,有人要下台都似。所以難度係有的。
大家睇後續發展好d。

呢d case點同情呀!

識人真系租樓全家搬去搏大抽獎,使左大筆錢,结果抽吾到,又住吾慣,而家又想搬番舊時住果度。

Jane1983 發表於 14-6-11 11:49
呢d case點同情呀!

識人真系租樓全家搬去搏大抽獎,使左大筆錢,结果抽吾到,又住吾慣,而家又想搬番舊時 ...
叩門考直私等waiting list咪又係office hour打電話, 你睇佢哋接唔接。

如果香港d高官有下台機制就好了...係電視常見果批起碼唔見一半
乜都舉證困難...人手不足...呢d都係政府人員既常用理由...次次搞大左又做到野~~~

引用:真係果到住咪帶傳媒上屋企,即刻無野講 +

原帖由 pangps 於 14-06-07 發表
真係果到住咪帶傳媒上屋企,即刻無野講

東寶 發表於 14-6-8 08:43
如果我租一個單位,但冇住,或只有週末住,算唔算虛報?

試諗下分校網原因,如果係O係一至五先住O既地區就唔係虛報。周未先住,係同分校網理念相違背,算虛報。

個小朋友宜家有無學校收先?俾咗個位小朋友先啦!

回覆:自己都唔緊張,結果被取消資格,慘!

完全自己攞黎!

‹ 上一主題|下一主題