用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 訂購巧虎問題
樓主: DorisJayden
go

訂購巧虎問題

回覆:PandaWhite 的帖子

對,send email去話HK用戶就會俾份form你填

回覆:訂購巧虎問題

我都訂左兩三年, 係台灣版。 大仔好鍾意, 佢話英華2nd in 要帶巧虎......
不過台灣版大吓大吓好多台灣拼音, 唔係好啱, 到5歲時開始冇訂了。

家長們, 這是十分好的禮物, 比任何玩具都好, 教好多小朋友日常自理及與人相處。 大力推薦

如果日版係全日文, 幾靚都冇用(對我個仔黎講)。

我記得台灣版1個月130 至150港幣到啦。 包空郵, 訂1年送1期。 都係去 http://www.benesse.com.tw 訂

因為我bb只係5個月,所以我訂日版俾佢都係玩玩具。等佢大d一兩歲就訂番台版俾佢

宜家台版$2712/年

PandaWhite 發表於 14-10-15 17:55
宜家台版$2712/年

我見表格是台幣$4,800即港幣$1,300一年咋喎, 加咗價嗎?

連運費嗎?

cheung_cnine  yes, 2712$ is for transportati   發表於 14-10-21 15:16

引用:我都訂左兩三年,+係台灣版。+大仔好鍾意,+

原帖由 robotcop 於 14-10-13 發表
我都訂左兩三年, 係台灣版。 大仔好鍾意, 佢話英華2nd in 要帶巧虎......
不過台灣版大吓大吓好多台灣拼音 ...
請問你囝囝係咪2歲開始睇台版巧虎?有冇影響佢學廣東話同中文(因有個講法話太早學外語會影響小朋友語言發展)?我個女14個月大,心大心細唔知訂港版定台版好

回覆:scgift 的帖子

冇喎, 反正母語係廣東話, 而巧虎只得大約二,三十分鐘, 唔會有太大影響嘅。 佢就對普遍通話完全冇抗拒, 而家5歲半, K3得英普, 適應得黎。