用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 校長開座談會,你們會否出席?
樓主: lydia.S
go

校長開座談會,你們會否出席? [複製鏈接]

回覆:校長開座談會,你們會否出席?

將不會再行精英班制度~每班能力平均分配~英文科轉用教育出版社lighthouse呢套教科書

回覆:校長開座談會,你們會否出席?

akbb2007 發表於 14-6-11 16:50
我都收到通告,研究中。你地今日係咪都有去聽?
有去。講D嘢是同通告一樣。大家可以寫意見。如果將會入來讀基真,不要擔心,其實一二年級分班和原本參不多,都是不行精英班,而且一年級升二年級都是原班升,是現在一年級至四年級有改動,本來二年級升三年級是分精芵班,現在不分精英班,希望優化小班教學。但實際行出來都要看學校怎樣有效地推行。

引用:Quote:akbb2007+發表於+14-6-11+16:50+我都

原帖由 lydia.S 於 14-06-11 發表
有去。講D嘢是同通告一樣。大家可以寫意見。如果將會入來讀基真,不要擔心,其實一二年級分班和原本參不多 ...
就咁聽完解說感覺幾好~希望實際實行都係啦

如果同回條一樣說法都ok, 不過要打聽吓Light House好唔好先!
其實我都幾like佢哋英文科一直用開嗰隻「幼聯教學法」,等d小朋友開開心心咁唱吓歌仔學英文,雖然呢套教學法最失敗係冇學到Grammar, 但係學校已經加入好多GE,另到學生都一樣學到Grammer, 所以「幼聯教學」對小一小二係非常正!
‹ 上一主題|下一主題