用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 協恩2014-2015 中—新生交流區
樓主: SandyWu
go

協恩2014-2015 中—新生交流區

回覆:協恩2014-2015 中—新生交流區

thx all

我女話8/7分班試D中文好難,佢好多題估估下

引用:我女話8/7分班試D中文好難,佢好多題估估下

原帖由 hei918 於 14-07-09 發表
我女話8/7分班試D中文好難,佢好多題估估下
仲有下星期既 pre S1 計分,唔好太担心,大家加油!

阿女話尋日學校 circular 咗法文/西班牙文張名單喇,但佢無睇 details,淨係睇咗自己個名,有冇同學仔都入咗法文班呀?係咪開學後先上堂呢?
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

我女上法文A,但我未問佢details

回覆 hei918 的帖子

法文A 係咪星期一個班呢?
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

阿女話A係星期一,學校除左比佢知係法文A,冇講過其他資料

大家開始做暑期功課未?阿女話英文比想像中難

回覆 hei918 的帖子

阿女都做緊呀,佢都話英文同中文較難,反而數學就ok。

我哋上網訂教科書訂咗1個幾月,但係一直有1本地理科嘅書未到,請問大家有無相同嘅問題?

Yes, one of the geography text books is out of stock.

BTW.
According to the time-table, students should wear PE uniform on the 2nd day of orientation programme (15 Aug). I just checked with the supplier, PE uniform cannot be picked up at shop earlier but will only be distributed at school on 14 Aug.  i.e. no lead time for goods exchange!

回覆:HY2014 的帖子

明天阿囡開始上bridging course.希望天公造美。各位家長及同學,都準備好了嗎?

今日會不會有分班結果?

囡囡返咗幾日學,回家說要參加2種體育運動。我聽完,暈了。不過,她返學返得好開心,大讚D學姐好好人

出左分班名單啦

我囡囡分到1B班,係唔係普通話班?

yingzi_0116 發表於 14-8-29 13:51
我囡囡分到1B班,係唔係普通話班?

普通話定廣東話是睇中文入到哪一組,與分班無關。

請教各家長和同學,知不知明天上半天或全天。游泳堂那天,該穿甚麼校服?請指教!

回覆 siparents 的帖子

聽日都係返半日,[size=15.333333015441895px]游泳堂個日其實都係要著返校服(旗袍)返學,帶泳衣/泳帽/泳鏡/毛巾返學換就得。

謝謝!