用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 新寶城萃茵call waiting
go

新寶城萃茵call waiting

12年12月BB

已有新都城PN AM  international class AM offer
现收到新宝城PN AM international call waiting.

新都城全班都是細B,新宝城就和大B一齊讀怕被老師ignore.
請問點選!

回覆:新寶城萃茵call waiting

兩間教學應該不會相差好多吧?如果係我會選擇返一間近屋企,方便接送

新寶,外藉老師質素較好。同時,爬文就發現新寶的comments 整體較好。
當然地點是考慮因素,如只讀一年,讀最近的。

引用:新寶,外藉老師質素較好。同時,爬文就發現

原帖由 bbmom72 於 14-05-20 發表
新寶,外藉老師質素較好。同時,爬文就發現新寶的comments 整體較好。
當然地點是考慮因素,如只讀一年,讀 ...
新寶NET is better??

引用:Quote:原帖由+bbmom72+於+14-05-20+發表新

原帖由 Julybabe 於 14-12-16 發表
新寶NET is better??
其實只係個人經驗,讀過寶琳playgroup,個老師好似印尼籍(連我印傭上完堂都話係),好重口音,唔留心都聽唔明(可能我英文差),普通話老師又唔似係native speaker。所以立定決定唔揀寶琳。當然間間都有來自亞洲的外籍人士。
不過NET的流失率係好高,同一年都會轉老師,我知幾間GV GF都係。歐美澳籍的應該走得仲快。常寧GF的全是歐美澳,所以學費貴,他們大多是從外國聘的,在港教學經驗甚淺。看你睇重什麼。

唔係wor,  我地班主任係金髮的,英文係美國口音,PTH 老師好native 又professional 的, 會唔會playgroup 唔同呀?

引用:唔係wor,++我地班主任係金髮的,英文係美國

原帖由 sakbbjaijai 於 15-01-06 發表
唔係wor,  我地班主任係金髮的,英文係美國口音,PTH 老師好native 又professional 的, 會唔會playgroup  ...
請問你係咪新都城分校?

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+15-01-06+發

原帖由 scydc 於 15-01-07 發表
請問你係咪新都城分校?
No,  another one .

回覆 sakbbjaijai 的帖子

thanks