用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012/3月出世龍B,報n班無學校收,應該幾時再報k1? ...
go

2012/3月出世龍B,報n班無學校收,應該幾時再報k1?

2012年3月出世龍B,報n班結果無學校收,咁今年我係咪應該報k1啊??麻煩各位幫下忙,新手媽媽好多野都唔識,如果k1 都無學校收會唔會無書讀咖??

引用:2012年3月出世龍B,報n班結果無學校收,咁

原帖由 kiki00000 於 14-05-17 發表
2012年3月出世龍B,報n班結果無學校收,咁今年我係咪應該報k1啊??麻煩各位幫下忙,新手媽媽好多野都唔識 ...
今年係報k1……
應該唔會冇,k1比pn多好多位……

回覆:kiki00000 的帖子

2015年k1不能一人hold 住幾個位,教育局會告報邊間幼稚園有空缺學位,所以不用擔心冇書讀,但未必係心儀學校或者近屋企。

Potato001 發表於 14-5-17 13:22
2015年k1不能一人hold 住幾個位,教育局會告報邊間幼稚園有空缺學位,所以不用擔心冇書讀,但未必係心儀學 ...
請問k1應該幾時報名???

引用:Quote:Potato001+發表於+14-5-17+13:22+201

回覆:Potato001 的帖子

請問系邊度可以查到邊間學校有學位啊?

回覆:2012/3月出世龍B,報n班無學校收,應該幾時再報k1

而家好多學校call,waiting,你可打去心儀的問問……

引用:Quote:Potato001+發表於+14-5-17+13:22+201

原帖由 kiki00000 於 14-05-17 發表
請問k1應該幾時報名???
應該六月至十一月左右報名,因為教育局的k1收生簡介會今日才開始,講咗統一派位要用學券做註冊文件,非學券學校要在五月底回覆是否參加統一派位,六月會有名單。面試不能早於十一月,十二月底又要出結果,相信幼稚園唔會太遲截止報名。雖然話無限派表,但可以限時派和收表,所以都係逐間問最好,唔會錯過派表收表時間。

今年要報喇,報名日期要查詢番你心儀個間,間間唔同