用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仲有冇龍b而家剩係講bb話?點準備面試好? ...
樓主: 每日媽媽
go

仲有冇龍b而家剩係講bb話?點準備面試好? [複製鏈接]

回覆:仲有冇龍b而家剩係講bb話

我個囡12月B都係吾識講野

引用:我女9月b,都係講得好少字咋,我屋企人個個

原帖由 cherrylammm 於 14-06-03 發表
我女9月b,都係講得好少字咋,我屋企人個個都話佢慢,我都好擔心,但教極都係唔講我都冇計,10月面試都唔知 ...
我囝要覺得好有信心先肯講,否則寧願ee ar ar都唔肯跟我講,所以耐性真係好緊要,一起努力吧

引用:我個囡12月B都係吾識講野 +

原帖由 hello365 於 14-06-03 發表
我個囡12月B都係吾識講野
我囝係佢自己覺得有信心講啱先會講,唔知你囡囡會否一樣? 而家總之我囝肯講,我就唔理佢講得啱定唔啱,都會超興奮咁讚咗佢先,同時亦會重覆啱嘅發音俾佢聽,等佢有多d自信,肯講多d一起加油吧

My baby also. 都係12月龍B

引用:My+baby+also.+都係12月龍B

原帖由 iloveliushing 於 14-06-12 發表
My baby also. 都係12月龍B
你會諗住做細b定大b呀?

大b

引用:大b

原帖由 iloveliushing 於 14-06-12 發表
大b
I c. 我想照俾阿囝試下插今年n同明年k1,希望有學校收。

插今年n同明年k1   細b

唔駛擔心,
我識人d b 係講野好叻ga~~
但到interview 時係死唔開口講野你都沒佢符
小朋友係好玩野ga~~~
成日做埋d 出人意表ge 野

引用:插今年n同明年k1+++細b

原帖由 iloveliushing 於 14-06-17 發表
插今年n同明年k1   細b
:

引用:唔駛擔心,+我識人d+b+係講野好叻ga~~但到in

原帖由 cutenabb 於 14-06-18 發表
唔駛擔心,
我識人d b 係講野好叻ga~~
但到interview 時係死唔開口講野你都沒佢符
我都好驚會咁,小朋友都好睇心情同環境,唔鍾意起上嚟真係唔會合作

回覆 每日媽媽 的帖子

自上年interview n班之後我完全明白係迫唔來,
尤其我仔果時係8月細仔for interview 今年n 班,
去到kln tong 半日班 in 果d 佢真係未識講咁多野, 但做到9成指令同好乖表現好好, 2間waiting
但去到黃埔in full day 果日係好失控玩到唔想走, 但竟然收左,
我同我老公都r 哂頭

自此, 我對我仔教學上唔用特登拎d 書a~ 物件教佢野, 反而佢唔學
來個突如其來o係街睇野, 講野就入哂腦,
好似a-z, 我唔係用順a-z 咁教, 係突然抽幾個字見到就教佢, 反而佢記得,

引用:回覆+每日媽媽+的帖子 自上年interview+n

原帖由 cutenabb 於 14-06-19 發表
回覆 每日媽媽 的帖子

自上年interview n班之後我完全明白係迫唔來,
謝謝你嘅分享

我都想幫囝囝報full day n班插班生,我想請問黃埔哪間好呢? 謝謝!

回覆 每日媽媽 的帖子

full day 好少, 收我仔果間係博愛任永賢,
黃埔full day pn 好似仲有德寶

引用:回覆+每日媽媽+的帖子 full+day+好少,+收

原帖由 cutenabb 於 14-06-19 發表
回覆 每日媽媽 的帖子

full day 好少, 收我仔果間係博愛任永賢,
謝謝你

每日媽媽 發表於 14-5-19 02:03
我囝就係唔肯講,佢完全係bb話,有佢想要嘅時最叻用手指指呢樣,指嗰樣,好似"指南車"咁; 我哋教佢講都唔肯 ...
無指示要去。佢18個月打針完,評估完就叫走,無叫我們再去。

回覆:仲有冇龍b而家剩係講bb話

我仔都未識講野(擔心中)雖然比bb玩手機唔好,如果有媽媽接受到嘅可以download一個叫"寶寶學說話"嘅free apps. 入邊有誇張口型學單字,我仔肯跟住講

阿仔就兩歲,講野好叻,但係慢熱型,都唔抱希望

引用:Quote:每日媽媽+發表於+14-5-19+02:03+我囝

原帖由 hollycpy 於 14-07-03 發表
無指示要去。佢18個月打針完,評估完就叫走,無叫我們再去。
咁即係你囡囡個評估都合格。

我囝要2歲再返去評估。

引用:我仔都未識講野(擔心中)雖然比bb玩手機唔好

原帖由 supercrazy 於 14-07-03 發表
我仔都未識講野(擔心中)雖然比bb玩手機唔好,如果有媽媽接受到嘅可以download一個叫"寶寶學說話" ...
謝謝你嘅資料提供! 等我睇睇先!

你有冇同囝囝報n班呀? 我只報了兩間,仲等緊消息interview

‹ 上一主題|下一主題