用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我想問全級考第幾才可以入九龍華仁
樓主: mayfung1997
go

我想問全級考第幾才可以入九龍華仁 [複製鏈接]

elmkc 發表於 14-5-25 15:46
Okay. I know you are parent of 黄笏南. So, you don't respect those who like 九華.

請問憑咩話我唔專重WYK d人?我都有朋友嘅囝喺WYK讀緊!!WFN一樣有b2生,呢樣嘢我會接受囉,嘜讀WFN就會唔專重WYK㗎咩? 嘜兩間學校係敵人嚟㗎咩? 唔通為咗撐自己學校就要詆毀其他學校咁幼稚? 何況 兩間學校都唔同區,係唔妥都唔妥喇叭,馬利餅先啦~ 話我唔專重人只係你一廂情願,可能因為有人近來將兩間學校放埋一齊開post令到你咁諗掛,如覺得有問題大可以向版主投訴啊,反而係你試過唔專重版主,漠視版主警告,你再講d咩我都唔會再比反應你

ernestchow 發表於 14-5-23 21:50
我反而聽說港華出名多靚仔

講下 trivia 野,唔知係咪司徒拔道口山崗上人傑地靈香港華仁演藝界舊生有鄭嘉穎、張智霖、李克勤、倪震、亞視前 CEO 盛品儒 ....etc (靚仔與否,自行定奪)

另外,亦吸引一班  "型佬後人"就讀,如燊哥、王敏德、鍾鎮濤 呂良偉的仔仔就讀

lugano 發表於 14-5-26 10:57
講下 trivia 野,唔知係咪司徒拔道口山崗上人傑地靈,香港華仁演藝界舊生有鄭嘉穎、張智霖、李克勤、倪震 ...
他們的英語粵劇也很好。

johnmamama 發表於 14-5-24 13:09
如果你去問九華中一同學,一定所有人答你們,我是屬band 1 組別入來。
而經過六年中學學習,都會有人跟唔上 ...
畢竟,小學和中學需要不同的技能。

penpen 發表於 14-5-25 18:49
請問憑咩話我唔專重WYK d人?我都有朋友嘅囝喺WYK讀緊!!WFN一樣有b2生,呢樣嘢我會接受囉,嘜讀WFN ...

Yes. Your no response is the best response.
‹ 上一主題|下一主題