用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 應該放棄民生揀聖安娜嗎﹖
go

應該放棄民生揀聖安娜嗎﹖

2間都係下午班,收到聖安娜後補位收咗阿仔,近D,唔使坐車,但港島民生已交2千多元書簿費,民生話冇得退錢,但會照比返所買的書簿我,怎選擇好呢﹖

民生個D書簿係邊D呢﹖會唔會有D同聖安娜一樣呢﹖

引用:應該放棄民生揀聖安娜嗎﹖2間都係下午班,

原帖由 包包mami 於 14-05-15 發表

2間都係下午班,收到聖安娜後補位收咗阿仔,近D,唔使坐車,但港島民生已交2千 ...
民生當然好d,坐車要幾耐?可以搵人接送不坐校車嗎!我都收到聖安娜call waiting, 但我冇take offer

唔好理個2 千蚊先~ (你畀得起吧?) 1. 樓主心底鐘意邊間多D 先? 2. 你介唔介意小朋友坐校巴?

聖安娜我囝囝後備位, 早兩日有OFFER, 我接受左同交左錢啦。我認為近屋企對幼小的來說較重要。

冇錯,二千蚊個度可以不理。
我住太古站附近,民生坐3個字丁丁,但因為由婆婆照顧,佢話唔想一日坐4次丁丁 / 巴士,情願聖安娜行10分鐘。

而家聖安娜收阿仔讀國際班,都配合我想阿仔多學英文的目標。但就係因為民生好似出名D,

作為媽咪緊係想比最好的阿仔,所以如果民生好過聖安娜,我就可能揀返民生。

因此在此請教各位經驗家長,比較2間之優劣,再作考慮   

Please check pm

I have both St Anna (international) and Mung Sang offer too.  But I picked MS eventually.  I understand your concern.  I guess if I were you, I'll picked St. Anna, coz the kid is too young to take school bus.

回覆 argump 的帖子

認同,謝謝你的意見。