用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角明慧Call Waiting
樓主: Snoobiz
go

北角明慧Call Waiting

回覆:christywong111 的帖子

恭喜恭喜!!

christywong111 發表於 14-6-11 15:33
international stream ar
請問係咪這幾天收到電話的?thx

回覆 vivenyeung 的帖子

N班定K班?

引用:各位媽咪,其實我自己都15/16,我本來好喜歡

原帖由 Snoobiz 於 14-05-15 發表
各位媽咪,其實我自己都15/16,我本來好喜歡明慧,但係又睇到不少差嘅comment,一間學校一定有人讃,有人彈, ...
我小朋友讀緊pn, 我覺得好好,我小朋友講野唔叻,但不會被老師忽略,我小朋友日日都好鍾意返學,日日都提老師及同學名字,所以我認為老師係有愛心。同埋英文真係不錯,我比較surprise 原來他識左mon to sun. 又識用國語講1至100,唯一不好係地方較細。

回覆:doraemon622 的帖子

N

回覆:cloudwingwing 的帖子

多謝你的分享!

回覆:北角明慧Call Waiting

我終於成功轉到AM session, 未收到通知嘅家長唔好灰心吖!!原來仲有機會㗎!

回覆:北角明慧Call Waiting

請問國際班同本地班課程既分別係?

回覆:Snoobiz 的帖子

請問幾時開學,想睇下開學後仲有冇機會比未有offer n on waiting list 既小朋友

引用:請問幾時開學,想睇下開學後仲有冇機會比未

原帖由 barbee 於 14-07-20 發表
請問幾時開學,想睇下開學後仲有冇機會比未有offer n on waiting list 既小朋友

...
11 Aug 開學,只適用於年滿2歲小朋友。再打去學校問問,睇吓有冇辦法安排到學位啦!good luck!!

引用:請問國際班同本地班課程既分別係? +

原帖由 babybaby23 於 14-07-20 發表
請問國際班同本地班課程既分別係?
好似國際班只會PN有用廣東話教學,之後嗰三年就以國語+英語為多(日語portion冇變)

引用:ic+ic,+thanks!+我都申請緊,希望做到同學

原帖由 Snoobiz 於 14-05-29 發表
ic ic, thanks! 我都申請緊,希望做到同學仔!
請問申請下午轉上午既信應該點寫,要原因嗎?可唔可以send template 比我?thx!

cloudwingwing 發表於 14-6-17 23:25
我小朋友讀緊pn, 我覺得好好,我小朋友講野唔叻,但不會被老師忽略,我小朋友日日都好鍾意返學,日日都提老 ...

請問pn一班有多少人 ? 我考慮下年報pn班 ? 國際同本地有什麼分別 ?

引用:Quote:原帖由+Snoobiz+於+14-05-29+發表ic+

原帖由 barbee 於 14-08-06 發表
請問申請下午轉上午既信應該點寫,要原因嗎?可唔可以send template 比我?thx!

...
http://www.edea-babykingdom.com/letters/letter19.htm

引用:Quote:cloudwingwing+發表於+14-6-17+23:25

原帖由 Pepsima 於 14-08-08 發表
請問pn一班有多少人 ? 我考慮下年報pn班 ? 國際同本地有什麼分別 ?
好似一班約20人

引用:Quote:cloudwingwing+發表於+14-6-17+23:25

原帖由 Pepsima 於 14-08-08 發表
二十人鬆啲一班,國際班有一位net班主任,一位本地班主任,每日1 .5 hours 英文,本地課程唔清楚