用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣綠楊pm vs 金巴倫迦南pm, 你哋會點選擇? ...
go

荃灣綠楊pm vs 金巴倫迦南pm, 你哋會點選擇?

剛剛收到綠楊電話話下午班有位,而我又住荃灣,同佢返學好似近好多,但亞囡兩間interveiw好似鍾意迦南多d, 因校舍大又有得玩,現在煩惱中,唔知選邊間?其實兩間學術係咪差唔多?

引用:剛剛收到綠楊電話話下午班有位,而我又住荃

原帖由 ivyliom 於 14-05-14 發表
剛剛收到綠楊電話話下午班有位,而我又住荃灣,同佢返學好似近好多,但亞囡兩間interveiw好似鍾意迦南多d,  ...
學術上感覺綠楊高d,如果住荃灣,我會搵間近

引用:剛剛收到綠楊電話話下午班有位,而我又住荃

原帖由 ivyliom 於 14-05-14 發表
剛剛收到綠楊電話話下午班有位,而我又住荃灣,同佢返學好似近好多,但亞囡兩間interveiw好似鍾意迦南多d,  ...
聽聞迦南中文係強的,而且校舍大是一個優點,可以比小朋友多點活動空間

回覆:荃灣綠楊pm vs 金巴倫迦南pm, 你哋會點選擇?

我住青衣, 我同你一樣,2間都收左阿女,不過爸爸揀左迦南,除左迦南係返am之外,就係因為學校出面個playground,所以放棄左綠楊,爸爸覺得感覺無咁焗束

回覆 chattieiesandy 的帖子

綠楊有個平台花園, 小朋友每星期都會上去2次上PE堂, 有時會踏單車, 有時會踢波, 平行木, 呼拉圈等等

回覆:怪獸父母 的帖子

係咪N班已經有PE堂?