用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 龍年細 b
樓主: tratracyfan
go

龍年細 b

回覆:龍年細 b

我囡囡係龍年11月8 細b
我知自己遲左報n班
因為次前一直都諗緊讀吾讀
但依家先發現 讀左對細b黎請都你好
因為老師會教到好多我地家長教吾到既野
其實小朋友學野好快 吾洗怕話跟吾上
不過依家先搵都好多吾收
但搵到小西灣既迦南有兩個位 聽日去interview 好緊張

引用:我仔1020+b+方方,英藝,york+,同屋企樓下

原帖由 javanbb 於 14-06-18 發表
我仔1020 b 方方,英藝,york ,同屋企樓下嘅屋村都收,最後無留位,而家報左奧基

...
為何有三間都吾要,呢三間吾好嗎?.

My son 1/11/2012, I will apply PN 2015 for him. Keep his childhood longer

回覆:happyday888 的帖子

Victoria use 31/10 as cut off. 1/11 Childers for next year

引用:其實做大b+好啲架~因為個腦部發展教完善,+

原帖由 SillyPigPig 於 14-06-19 發表
其實做大b 好啲架~
因為個腦部發展教完善, 學嘢都會快啲~~~
佢哋咁細個人仔, 相差一個月嘅發展都可以差好遠 ...

大家可以試吓西九龍靈糧堂我6月中報名,尋日面試,今日收到PM offer. 佢地嘅幼幼班 (2~3歲)12月先開學,到時夠2歲返學。

CKB01 發表於 14-7-3 07:59
My son 1/11/2012, I will apply PN 2015 for him. Keep his childhood longer
same here, but too much pressure from surroundings, media, parents...

我囝囝都係龍年11月b, 之前無pn offer, 宜家努力揾緊插班位,暫時有一間pm offer , 不過我都仲係十五十六,一黎老公唔係咁支持做細b, 覺得學校距離偏遠(搭小巴車程約十分鐘), 二黎驚佢太細個好多野都未學識就要自己返學,會適應唔到;不過我又唔想佢成日係屋企同去公園商場玩好似學唔到啲咩野咁,聽啲朋友講返左學學野真係快好多,我囝宜家仲未識講野,自理能力都麻麻地,所以想佢早啲返學希望有改善!總之都係苦惱中。。。

回覆 flower320 的帖子

我bb都係11月細b,有一間pn收左,打算俾佢返半日,如果唔係喺屋企好以冇乜嘢做,加上佢又鍾意同小朋友玩

SillyPigPig 發表於 14-6-19 10:41
其實做大b 好啲架~
因為個腦部發展教完善, 學嘢都會快啲~~~
佢哋咁細個人仔, 相差一個月嘅發展都可以差好遠 ...
但我想請問,我女都係12年10月,今年pn無offer,我都可以報下年返pn嗎?但係係咪唔係間間都收2012年既b讀15-16既pn架?我見有d要報k1架喇啵,請指教><

我囡10月小B, Cannan收左. 11月開學.

引用:我囡10月小B,+Cannan收左.+11月開學.

原帖由 kiukiu330 於 14-07-16 發表
我囡10月小B, Cannan收左. 11月開學.
請問係邊間Cannan? Thx.

回覆 每日媽媽 的帖子

小西灣

引用:Quote:SillyPigPig+發表於+14-6-19+10:41+

原帖由 shana_tsun 於 14-07-16 發表
但我想請問,我女都係12年10月,今年pn無offer,我都可以報下年返pn嗎?但係係咪唔係間間都收2012年既b讀15 ...
應該唔會喎,我對仔女都係害月尾超細b, 兩個報名都無問題,反而啲學校鍾意收大b多啲添

我仔龍b 12月尾...in 左兩間, in 果陣都未識行, 當然無收啦.., 今年都係報N班, 我都覺得bb差幾個月真係爭好遠, 就算係今年報n,我都唔知夠唔夠人爭...