用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請小心德x幼稚園的符x薇老師
樓主: tina1975
go

請小心德x幼稚園的符x薇老師

回覆:tina1975 的帖子

其實可以問下其他家長/同學,老師有冇講過呢啲說話。另外,好多時幼稚園係唔check email / 好耐至check 一次 有咩事想搵校長,寄信會好啲。

complain letters or emails which are anonymous would not be considered as formal and official complaints. It is the same for every school, departments, companies or even government departments.  You cannot expect replies or any actions from school for your anonymous email.

引用:同其他家長一傾就知,唔駛估,好難想像家長

原帖由 Argyle 於 14-05-14 發表
同其他家長一傾就知,唔駛估,好難想像家長点解唔咁做
x德就嚟交大訂

引用:同其他家長一傾就知,唔駛估,好難想像家長

原帖由 Argyle 於 14-05-14 發表
同其他家長一傾就知,唔駛估,好難想像家長点解唔咁做
x望就嚟交大訂

不是徳望!是深水埗區

VeryB  how do u know its Sham Shui Po district? You know that teacher?  發表於 14-5-14 18:28

你地係雅虎打網主的徳x符老師, 就知

我仔同你女同班呀,C班

回覆:請小心德x幼稚園的符x薇老師

深水埗區?! X貞還是X善?

醒目開學勳章 王國長老

溫馨提示:

會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

文責自負,所有留言,不代表親子王國立場。
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

其實我有問過其他家長都有咁既情況,所以我先會咁嬲個位老師。另外亦多謝版主提醒。我地做家長都唔會随便說話,我放上黎都係想其他家長小心,同比d意見我應該點做。

引用:其實我有問過其他家長都有咁既情況,所以我

原帖由 tina1975 於 14-05-15 發表
其實我有問過其他家長都有咁既情況,所以我先會咁嬲個位老師。另外亦多謝版主提醒。我地做家長都唔會随便說 ...
明白明白… 既然其他家長也有意見, 那可以直接約埋相關家長一起向學校反映, 校長理應會和該老師和家長詳談, 並作出改善方案, 放心吧! 認真對孩子好的學校, 必定會接受家長意見, 也不應存在小氣和針對, 加油呀!!!

佐敦也有一間德x, 請問你講梗邊間呀?

tina1975 發表於 14-5-15 12:18
其實我有問過其他家長都有咁既情況,所以我先會咁嬲個位老師。另外亦多謝版主提醒。我地做家長都唔會随便說 ...

你同學校反映左未?

引用:溫馨提示:會員如在文章中發表任何言論而被

引用:佐敦也有一間德x,+請問你講梗邊間呀? +

原帖由 Winnie3q 於 14-05-15 發表
佐敦也有一間德x, 請問你講梗邊間呀?
上文已講係深水埗既德x

Ic ic , thx

我覺得首先要糾正小朋友嘅思想,佢地唔識分咩係對與錯,下次見到有人唔乖真係走去剪人手指就麻煩,其實搵老師傾係絕對正確,如果佢標簽你囡囡的話,再叫校長正視,都唔得嘅話,呢間學校讀唔讀都罷啦(個人意見,不喜勿插)