用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 火炭樂基(PN)還是St Cat?
樓主: QQlove
go

火炭樂基(PN)還是St Cat? [複製鏈接]

引用:家住沙田,現有火炭樂基PN+(PM)+offer同St+

原帖由 QQlove 於 14-05-13 發表
家住沙田,現有火炭樂基PN (PM) offer同St Cat PN (PM) offer,不知怎樣揀?其實,我都覺近屋企會好D,但之 ...
請問樓主介唔介意講幾時會放位?

回覆 vincentchun 的帖子

最後未決定,原本諗住近一點會好D,但有聽人講話樂基英文老師質素差,因學校福利不好,故很多老師流失。但ST CAT就好似外籍老師多些,教材的選用嚴謹,很煩惱!

引用:回覆+vincentchun+的帖子 最後未決定,原

原帖由 QQlove 於 14-06-04 發表
回覆 vincentchun 的帖子

最後未決定,原本諗住近一點會好D,但有聽人講話樂基英文老師質素差,因學校福利 ...
如果係老師流失高,咁真係唔好揀,比著我我會揀SC

回覆 pycc 的帖子

SORRY, 還未知呀!仲要問下用家D意見。

回覆 Preschooler 的帖子

你是樂基用家嗎?點解覺得不如以前呢?

回覆 jutma 的帖子

即使車程要多兩小,你的小朋友仍在ST CAT 讀,是否也覺值得呢?

jutma  其實我讀紅磡學之園. 跟st cat車。我好喜歡學之園, 只是小朋友太早起來(7:45上車), 車程太耐, 我下學年會轉去樂基。  發表於 14-6-6 23:49

我也非常喜愛學之園,但考唔到,你個小朋友讀K1?

回覆:火炭樂基(PN)還是St Cat

想問吓樂基是否3年都有NET做班主任? 因為SC K2 NET 會同低班 share,感覺得好少時間。

回覆:火炭樂基(PN)還是St Cat

其實兩間都係好學校。樓主幾時要再交錢及作決定呢?

‹ 上一主題|下一主題