用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 忍痛放咗k1 am位
go

忍痛放咗k1 am位 [複製鏈接]

真係好不捨

1    0    0    0

引用:真係好不捨 +

原帖由 quarterday 於 14-05-13 發表
真係好不捨
你最後揀左邊間?

回覆:yuensammi 的帖子

揀咗一間唔係名校

加油啊!!! 妳的選擇就是最好選擇

回覆:quarterday 的帖子

點解既?

回覆:wintang11 的帖子

讀返而家N班嗰間,因為返咗大半年,覺得哩間課程係引導小朋友自動自覺,培養多元化,主動思考,注重品德教育,雖然學術唔係好深,但會按孩子程度作出指導,由於是全日班,每天都有大小肌運動,校內做練習,每天都有專題究習,老師會引導思考(我自問唔識引導佢思考)。另外我想小朋友回家嘅時候係開開心心同我玩,唔想因為做功課打打罵罵,我想响幼兒階段同佢建立良好關係。最重要係有一日佢返屋企同我講:“今日玩捉迷藏,好開心”講真除咗學校有咁多小朋友同佢玩哩d遊戲,放學我仲邊揾到咁多人同佢玩?因為佢哩句說話我下定決心比佢繼續留低讀,當我見到佢咁開心,我更想比個有愛同快樂嘅童年佢。當然我知道禮賢一間好好嘅學校,亦有以上理念,所以忍痛放棄了。

引用:加油啊!!!+妳的選擇就是最好選擇

原帖由 alanyeungsl2011 於 14-05-16 發表
加油啊!!! 妳的選擇就是最好選擇
多謝你嘅支持,我希望自己唔好決定錯。

引用:讀返而家N班嗰間,因為返咗大半年,覺得哩

原帖由 quarterday 於 14-05-22 發表
讀返而家N班嗰間,因為返咗大半年,覺得哩間課程係引導小朋友自動自覺,培養多元化,主動思考,注重品德教 ...
你小朋友學校都好好,不錯不錯,加油

支持你!完全明白!

請問是那一間幼稚園?

‹ 上一主題|下一主題