用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Mathnasium
go

Mathnasium

想問有冇人學緊?有甚麼評價?同Eye Level, Kumon, JEI, 數研有乜分別?

回覆:Mathnasium

Push

回覆:Mathnasium

爬下舊文應該揾到

怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大

買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

我未聽過呀!我小朋友就有上梗公文數,你小朋友幾歲呀?!
想搵補底班定係補下數學咁咋?

引用:我未聽過呀!我小朋友就有上梗公文數,你小朋

原帖由 sirsix 於 14-05-19 發表
我未聽過呀!我小朋友就有上梗公文數,你小朋友幾歲呀?!
想搵補底班定係補下數學咁咋? ...
我自己小朋現在讀K2, 上年10月開始返eye level maths 到而家,其實之前想報數研的,但當時連數目字都未識寫,所以去咗報eye level maths, 見到有mathnasium, 咪想知有乜分別囉,其實見到自己小朋友對數字認識比較敏感及喜歡推理題目,所以只想培養佢矣已!

http://www.edu-kingdom.com/forum ... ead&tid=2767745
怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大

買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

回覆 py84ko 的帖子

咁佢鍾唔鍾意上呀?好彩佢對數學有興趣,真係值得由細培養