用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 嗰仔成日威脅我如煩佢就唔返學
樓主: Kenpleple
go

嗰仔成日威脅我如煩佢就唔返學

回覆 awah112 的帖子

係, 我都有噉諗過... 其實打online games 都唔係簡單ka.

王家爸爸  我都系完全投入唔倒 Online Games  發表於 14-5-22 10:51
黃巴士  見到D公仔走來走去已覺煩&頭痛, 唔好話要我玩.  我完全投入唔倒依D網絡世界.  發表於 14-5-21 16:10

引用:回覆+awah112+的帖子 係,+我都有噉諗過...

回覆:Kenpleple 的帖子

阿仔受軟嗎?小時我仔仔是活躍症邊沿人,他每次打駡我,我就同佢講:任何情況下,我都唔會放棄你,我會再努力些!然後我會流出眼淚……三年級時他最後一次用腳踢我,我典在地上,我仍然只說,我不會放棄你、我不會放棄你、一齊努力、我不會放棄你。當晚他沒有出聲,第二天早上,他撥開我的頭髮,kiss on my head.他說:(對唔住,你仲痛唔痛?)我笑著答:(痛呀!你長大了許多,下次可能會踢死我㗎!但我不會放棄)自始哥哥無再打我,好聽我話,到一年級細佬發我脾氣,哥哥也開口叫佢唔可以咁大聲惡對媽媽。到現在弟弟一發脾氣,雖然無打我,但我也會說:在任何情況下,我都唔會放棄你,我會再努力些…………這句話希望可打動他們,另一面又不斷自我鼓勵。有志者事境成,加油,共勉之

黃巴士  欣賞媽媽的付出, 真是EQ很高, 大愛表現.  發表於 14-5-28 18:41
October.  旁人都被妳感動, 妳係一位聰明既好媽媽.  發表於 14-5-25 08:25
annie40  You are so good mom.  發表於 14-5-23 23:47

回覆:嗰仔成日威脅我如煩佢就唔返學

我一定答,明天不用上課,出來工作!

黃巴士  口舌之爭,無補於事。只怕傷了彼此感情。  發表於 14-5-23 18:54