用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維記am vs 學之園am
go

維記am vs 學之園am

想問下各媽媽意見,有D苦惱...

回覆:babeggma 的帖子

邊間分校?地點是問題嗎? Victoria的pn offer應該都俾咗$9000 levy去 hold.即係你都幾有心想讀,咁揀 Victoria啦

學之園是第一或第二輪 offer?

回覆:維記am vs 學之園am

第二batch呀!
佢地點學費都好吸引!
其實鐘意vic多少少,但又怕喺學校太開心將來唔習慣升傳統小學。

回覆 babeggma 的帖子

就interview果日比較, 維記老師NICE D同環境感覺好D...而且佢好似名氣大過LH...

引用:第二batch呀! 佢地點學費都好吸引! 其實

原帖由 babeggma 於 14-05-13 發表
第二batch呀!
佢地點學費都好吸引!
其實鐘意vic多少少,但又怕喺學校太開心將來唔習慣升傳統小學。
第二 batch有am 位是TKO campus嗎?好似暫時見其他 campus第二 batch都是pm 位。

Hung hom

我有朋友讀緊 Victoria , 但升 K1 時想考 sc , LH, 佢話學校英文教得無咁好,見阿女唔主動講英文,當然可能個別例子,純粹參考吧!

引用:我有朋友讀緊+Victoria+,+但升+K1+時想考+s

原帖由 Smartbubu 於 14-05-14 發表
我有朋友讀緊 Victoria , 但升 K1 時想考 sc , LH, 佢話學校英文教得無咁好,見阿女唔主動講英文,當然可能 ...
我朋友個囝都係讀LH,都是有些小抗拒講英文。我想不一定關學校事,始終LH不是國際幼稚園。

路過8下,樓主最後你揀左Vic or LH?  Do you mind share which campus are they?

Vic finally...hmt campus

Good choice. I will do the same!