用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9月前去英國有手提電腦介紹?
go

9月前去英國有手提電腦介紹?

手提電腦想較輕較細,thx

brother4 發表於 14-5-12 14:23
手提電腦想較輕較細,thx
這取決於孩子讀什麼,文科生好可能微軟的Surface已經夠用。讀設計或藝術,蘋果機可能更適合。讀工程,當然要CPU強的計算機。

brother4  thx  發表於 14-5-14 21:08

咁9月前有冇電腦節?

王家爸爸  電腦節好似系十二月或一月舉行。  發表於 14-5-14 17:39

Usually, 電腦節 hold in mid August

回覆:Albe_hk 的帖子

好消息,thx

我用蘋果機,功能很好用及快,但買了三年維修了四次,最抵死係一過保養就壞,維修费出晒名贵,最近仲壞埋件底板,報價$5000+,離晒譜,焗住買新,所以以後唔再買蘋果,買咗部lexxx有三年保養,對蘋果又愛又恨

我之前去信百老匯睇,個 sales建議我最好買有光碟的手提電腦!!

我有個同事好熟行買手提電腦,佢帶我去佢相熟的一間店買左部華碩15.6吋電腦,model  係K56C,係 open box 機,當時標價$3,880,個老闆賣 $3,000比我地,有 Window 8 同原廠保養2年!!我好滿意!!

回覆:brother4 的帖子

我地兩三年前買咗部Fujitsu比阿仔,用到而家。用大學alumni 優惠買,made in japan,  平好多。若果你或朋友係大學alumni,  可以留意下,一般八月﹑九月開學前會做promo.