用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee GIS 何文田
樓主: queenie123456q
go

Galilee GIS 何文田

回覆:liliankaykay 的帖子

不是返九點嗎?有無人知究竟校車係點?只供此校生?會𠒇好多地方嗎?

回覆:Galilee GIS 何文田

I also want to know whether the school bus is just for GIS students too .... Push ...

唔係架,佢都負責都好多間小學同幼稚園,一開始我同校巴負責人講Galilee佢以為係九龍塘某校....佢話佢朝早先載小學生,八點後先載幼稚園生。

我諗佢有好多條線,即好多架校巴做唔同區學校,唔係exclusive GIS.

剛睇到學校回覆我,佢話會同校巴傾,學校上堂時間亦可遷就,我真係覺得間學校好好,唔會擺官腔,求其打發你,真心為學生同家長搵最好的解決方法。

但唔知同一車是否同是gis?

引用:但唔知同一車是否同是gis? +

原帖由 queenie123456q 於 14-06-11 發表
但唔知同一車是否同是gis?
我諗要視乎學生人數。如搭校車人唔多就一定安排唔到,仲要咁實惠價錢

引用:我冇去open+day,+請問有冇媽媽知pn一班有

原帖由 sunnymama2 於 14-06-04 發表
我冇去open day, 請問有冇媽媽知pn一班有幾多學生,幾多老師,仲有預計pn收幾多人? ...
今日問左PN一班只有8-10人。am好似接近Full了。或者pm class仲有位。

liliankaykay 發表於 14-6-14 15:46
今日問左PN一班只有8-10人。am好似接近Full了。或者pm class仲有位。
Thanks! 請問你係問local or international stream? 囝囝係  international stream pm. 我都有問職員,佢地只答我一班會有12 至18個學生,我問佢而家收左幾多,佢都冇答我。。。

引用:Quote:liliankaykay+發表於+14-6-14+15:46+

原帖由 sunnymama2 於 14-06-14 發表
Thanks! 請問你係問local or international stream? 囝囝係  international stream pm. 我都有問職員,佢地 ...
其實我都係由local am轉international am,可能我轉得早所以當時仲有位,相信你等下會有位!

liliankaykay 發表於 14-6-14 15:46

小班教學幾好WOR~

有幾間幾出名的幼稚園收左囝囝,但好多都係一班30人,小朋友坐得迫又易病,特別囝囝身體弱。因為咁我先至揀GIS,而且小朋友在小班教學在課堂參與率會高些,老師又可以更可細心照顧每個小朋友,學習效益會比大班教學高!

sunnymama2 發表於 14-6-17 10:31
有幾間幾出名的幼稚園收左囝囝,但好多都係一班30人,小朋友坐得迫又易病,特別囝囝身體弱。因為咁我先至揀 ...

小班教學的確可以讓老師俾到更多時間去照顧每一位學生既需要...
我都好贊成小班教學
媽媽揀得好呀~

我問咗因為校巴關係,K1上午班返0845-1145, 遲啲仲好!

引用:有幾間幾出名的幼稚園收左囝囝,但好多都係

原帖由 sunnymama2 於 14-06-17 發表
有幾間幾出名的幼稚園收左囝囝,但好多都係一班30人,小朋友坐得迫又易病,特別囝囝身體弱。因為咁我先至揀 ...
又話而家d名校嘅師生比例係一比十幾嘅? 三十人一班真係好多噃!

引用:我問咗因為校巴關係,K1上午班返0845-1145

原帖由 okdilys 於 14-06-18 發表
我問咗因為校巴關係,K1上午班返0845-1145, 遲啲仲好!
多謝通知!等我同校巴聯絡下先!

會開多班國際上午班,阿仔可以轉上午班啦

回覆 sunnymama2 的帖子

PN or K1?

PN class

點算,老公去完school visit,話唔想俾阿仔讀GIS. 佢話
1. 課室有油漆味,對身體唔好
2. 要行樓梯,驚阿仔會俾人推跌
3. Library 地毯用鐵邊圍住,但突起,如果頭撞到鐵邊會好傷
4. reception 同門口之間用玻璃走廊,又危險。。。
你地點睇?
唉,

回覆 sunnymama2 的帖子

your husband really looked detailed .... my husband just said "有油漆味,對身體唔好"! hahaha...