用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 週二第一次去CAC
go

週二第一次去CAC

下週二第一次去CAC,尤德夫人,但是只是父母去見姑娘,請問係米見完就會排隊見醫生嘎拉?不知道要等幾耐。。。

Tracymom 發表於 14-5-10 10:49
下週二第一次去CAC,尤德夫人,但是只是父母去見姑娘,請問係米見完就會排隊見醫生嘎拉?不知道要等幾耐。 ...
佢叫你唔洗帶小朋友?
你小朋友乜嘢事要去CAC?

見完姑娘一般要半年才可見醫生.

回覆:Tracymom 的帖子

我小朋友聽障,CAC也轉介了去政府專科…
等了9個月才第一次看,
但第一次看專科…醫生只是見了5分鐘問基本資料…
之後再等多6個月…才第一次做測試!

回覆:wan_sosin 的帖子

我問了兩次都話不用帶,健康院醫生看過,語言,認知落後半年,所以轉介CAC。

回覆:carmenkmlo 的帖子

真係等好耐,我林我要去穩私人S位,都五知點負擔。。。

回覆:Tracymom 的帖子

係…
私家言語治療…真係好貴!
而且有D聲譽較好機構所辦的自負盈虧治療,
也要排期…
所以,好頭痛!

Tracymom 發表於 14-5-11 00:11
我問了兩次都話不用帶,健康院醫生看過,語言,認知落後半年,所以轉介CAC。

...
差半年唔係差太遠!見完姑娘,你可以相隔3,4個月之後打去問姑娘,同佢講個小朋友無進步之類,問佢可否安排快些見醫生!話好擔心!去求下情!快得幾多得幾多!

引用:下週二第一次去CAC,尤德夫人,但是只是父

原帖由 Tracymom 於 14-05-10 發表
下週二第一次去CAC,尤德夫人,但是只是父母去見姑娘,請問係米見完就會排隊見醫生嘎拉?不知道要等幾耐。 ...
排咗大半年,見醫生半個鐘;再排E位S位,聼人講至少要排一年至年半

回覆:Jo3 的帖子

係咩醫生?

回覆:週二第一次去CAC

見完姑娘了,答案係現在醫生條隊係11個月!我真係眼都凸晒。

Tracymom 發表於 14-5-14 15:26
見完姑娘了,答案係現在醫生條隊係11個月!我真係眼都凸晒。
我2012年見姑娘等6個月,而家要成年,真係暈

回覆 Tracymom 的帖子

我上年都等左9-10個月
新人進場