用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新手媽媽,真心想請教!!!
go

新手媽媽,真心想請教!!! [複製鏈接]

想請教咁多位,呀仔係13年2月B,想問應該幾時報N班/K1?如果心儀幼稚園/龍校係無N班既,你地會選擇搵一間N班比佢讀直到心儀幼稚園收表再去面試?定係呢段時間自己係屋企教?因為呀仔今年9月返QE覆診,8成要做手術,依傢都唔知應該點,不過我一定係顧佢健康第一,可唔可以比D意見?
   0    0    0    0

回覆:emily626 的帖子

是大手術嗎?如果想入名幼、建議考入N班先、因為大陪份N班小朋友直升k1, 到時考入k1更難!你個係大B,好多名幼N班喜歡收大B!  當然健康係最重要、其實返N班都係俾小朋友學習下群體生活!書本上既野自己教都得!如果真係有興趣讀N班、可以今年開始留意各校website,每間學校報名時段不同、最好遂間打去問!我本人建議報佐先、到時睇bb健康情況再決定!最後希望你bb身體健康快樂!

回覆:adalyho 的帖子

8月份開始留意各校website

回覆:adalyho 的帖子

首先多謝你先,我會留意下!呀b手術唔知算唔算大,因為佢係尿道下列~者係尿道位置不正~所以先要做手術。

回覆 emily626 的帖子

先報名吧! 有好多名幼都較遲面試, 想信到時應該有時間休養。  不要太擔心學校學位事項,專心照顧好BB健康為上策。  
祝: 身體健康
         一切順利

回覆:Tracysung 的帖子

謝謝你!我會留意下

回覆 emily626 的帖子

邊區呀?

回覆:bbaunt 的帖子

九龍城/黃大仙區

家中會好一點. 因為學校好多病菌和小朋友不會無衛生意識, 好容易 如果你小朋友要做手術, 咁再上學會好容易有事. 但最好問你個註診醫生

回覆:haychan 的帖子

謝謝你既提醒~!我都唔記得要問問主診醫生既建議~

‹ 上一主題|下一主題