用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 灣仔PN班/playgroup
go

灣仔PN班/playgroup [複製鏈接]

我7月後會搬去灣仔, 但打過電話去問一o的幼兒園, 如灣仔堂, 樂緻, 全部都已經full哂...想請問大家知唔知灣仔仲有無咩幼兒園有機會有PN位?  或者有無咩Playgroup介紹, 可以平日上堂當俾佢返PN?  Many thx.
   3    0    0    0

如題, thx

回覆:灣仔PN班/playgroup

今年龍B競爭大,你依家先打去肯定無位,其實灣仔都算多幼稚園有N班,逐間打去問下排後備得唔得?吾得再開學後打去,開學後一定有人退學,因為覺得N班太細成日喊或經常病,家長會心軟。我女之前讀灣仔堂,開學後不停有人走,又有新生入讀。還有聖雅各麥潔蓮,聖公會聖基道。你可以去問下。

回覆 sunnyvivian 的帖子

Thx a lot.  我會繼續試.

我個囝因冇PN收,所以去CPDA上學前預備班,一星期一堂,每堂1.5hr,自己上堂,我覺得幾好。然後再去Jolly Jupiter讀K1 面試遊戲班。

回覆 awsleung 的帖子

我都諗住搬到去上住CPDAo的playgroup先. Jolly Jupiter面試班好嗎? 小朋友喜歡嗎?

回覆 password_w 的帖子

Jolly Jupiter 係我個囡啲同學家長介紹,個囡以前冇讀過面試班,但經歷過個囝PN面試慘敗後,覺得一試。加上嗰個家長個囝都係上完面試班後St. Paul Co-ed 同男拔都收咗,佢最後諫co-ed讀。

回覆 awsleung 的帖子

Many thanks~

引用:我7月後會搬去灣仔,+但打過電話去問一o的幼

‹ 上一主題|下一主題