用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今早蘇浙係咪有大镬嘢?
樓主: GCG
go

今早蘇浙係咪有大镬嘢? [複製鏈接]

引用:是否街車(一架車載幾間唔同幼稚園嘅學生)

原帖由 tam_bb 於 14-05-08 發表
是否街車(一架車載幾間唔同幼稚園嘅學生)?定係學校保姆車(成架車都係蘇浙學生only)?

...
以我所知佢地戴埋高幼和蘇浙學生,只不過是街車,而且傳聞呢間野試過放學時擲問低小明友走左去,咁啱媽咪來到見到小朋友企係街到,,其實政府係咪要監管一吓?點解會判上判?

回覆:今早蘇浙係咪有大镬嘢?

引用:其實是否應該支持就近入學,不用小明顯乘車

我個小朋友都係坐舒太保母車已經兩年so far番學放學兩個姨姨都好好,我唸呢個都係個別事件,最緊要小朋友無事

引用:我個小朋友都係坐舒太保母車已經兩年so+far

原帖由 sonialwt 於 14-05-09 發表
我個小朋友都係坐舒太保母車已經兩年so far番學放學兩個姨姨都好好,我唸呢個都係個別事件,最緊要小朋友無事 ...
我都覺得係個別例子,都聽聞舒太車隊真係有唔太好既司機同保姆,不過我個女個架車既司機同姨姨都好盡責,好有禮貌,個個小朋友都鐘意佢地。舒太間中都有黎車站巡視,問家長對服務的意見,真係有心做改善。講真,佢咁多車,當中有害群之馬真係唔出奇。就算普通學校的校車都有這種情況發生,只不過無人宣揚就無人知咁解。

引用:Quote:原帖由+sonialwt+於+14-05-09+發表我

回覆:今早蘇浙係咪有大镬嘢?

電視見到一個保母帶住幾個小朋友行條傾路,其實好危險,尤其打風落雨,2歲小朋友最好親人接送。

引用:+本帖最後由+bckobi+於+14-5-10+10:33+編輯

原帖由 bckobi 於 14-05-10 發表
同意。那個小朋友係好彩無事。否則,後果。。。

‹ 上一主題|下一主題