用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 顔寶玲叩門
樓主: KKJ
go

顔寶玲叩門 [複製鏈接]

npl收生程序年年都是這樣,而我女當年都是waiting list,都是等到四月先打黎話收佢,以我所知npl係唔會一次過收晒全年F1生,係會有唔知(?)位係留在7月放榜日再收生的。

Thanks Summ200

My son also on waiting list and will try again in early July.

回覆 奥脫福 的帖子

其實我上個星期打過電話去學校問有没通知後備生, 他們回覆說己完成招生, 没有通知後備生. 我們還以為真的没有人退出, 但這個星期就出大大字第二輪招生, 太傷人心了

回覆 大傻蛋 的帖子

完全同意!收生似銷售商品換句話來講:佢地銷售手法根本有問題!

太過了, 這樣後備生形同虛設, 不如取消, 好似東九龍滙基一樣, 不設後備

回覆 PMAN0917 的帖子

Agree.不過滙基同培基都有後備生,不過冇出信咁解。人家正選唔讀,由後備補上正常,既然有位,唔比後備生補上而作第二階段收生,依d係嘜嘢歪理!令人費解?

間學校所做嘅嘢都唔思前想後,請老師又係咁,搞到校長出信澄清,而簡簡單單一封信後備信,因佢作第二階段收生,其實可以話誤導。

NPL去年還有三階段收生,第二階段是在3,4月,第三階段是在7月即小六放榜後,我校有些同學放榜後派位未如理想,走去叩門,收左

回覆 chun媽 的帖子

上年朋友waiting也沒有到放榜去叩門收了,而他是Band 2生,最後讀1C班,最後順序A-E.

回覆:rambo717 的帖子

上年我校有個同學仔都係waiting list,派位當曰叩門,收咗

‹ 上一主題|下一主題