用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我想請問各位大細B點計架?
go

我想請問各位大細B點計架? [複製鏈接]

我家囝囝係 12 年 9 月 23 出生,報N1 到底係 14/15 定係 15/16 架 ? 因為我原本只想報 K1 , 但有家人話 8 月 31 或之前既 BB 先係報 14/15,九月之後要下一年度 15/16,咁我係唔係即係黎緊只可以報 N1,而K1 係報 16/17 ?  到底係點計架?
我家住屯門,所以都係會報返附近的幼稚園~

謝謝~  
   0    0    0    0

回覆:id00349 的帖子

你其實可以報14-15 N的,也有很多學校收細B,但現在已經太遲了,所以你現在可以選擇今年開始報15-16N做超大B, 及同時報埋K1

回覆 vivenyeung 的帖子

Tks a lot Vivien~
其實超大B對學習應該係好D我自己覺得~ 但好似大家都覺得大B 好似唔係咁好咁,係唔係會對BB有影響。( 比同學仔大 )

如果你想做細B就報14/15 N班, 若大B就報15/16 N班. 不過今年既都已截止, 你真係想讀可試下5月尾打去D學校問下

你可以報14/15 N班,15/16 K1, 或者 15/16 N班(做超大B).

14/15 N班 我試過兩星期前打電話問,有學校仲有位,下星期有得面試... 不過你要碰運氣續間續間打去問...

我係讚成做大B的,

不過好多學校已經deadline左,但我碰運打去學校問,我女

回覆:vivenyeung 的帖子

只係因為做細B可多一年機會,即使repeat也可

回覆:vivenyeung 的帖子

如果我的兒子今年2月出生,請問是大B嗎?何時開始報讀N1?

回覆:我想請問各位大細B點計架

我諗唔係間間幼稚園有9月 b 做超大b 囉。。。。。

引用:我家囝囝係+12+年+9+月+23+出生,報N1+到底

原帖由 id00349 於 14-05-06 發表
我家囝囝係 12 年 9 月 23 出生,報N1 到底係 14/15 定係 15/16 架 ? 因為我原本只想報 K1 , 但有家人話 8  ...
.如果正常情況。。。。。你個case....9/14 開始N 班。。。。9/15 開始K1~~~~~如果做超大B...9/16 開始k1

‹ 上一主題|下一主題