用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: momo1222
go

聖若望小學 [複製鏈接]

回覆 toutou1024 的帖子

有四本,依家讀緊Pinocchio 都ok , D字係平時睇開密度,圖畫同字各半,其中有二就真係晤似小學Level,不過未敎到就由佢先

回覆:Love222 的帖子

係呀!细本嗰兩本真係唔係小學生讀的,由其潛水艇submarine

回覆:聖若望小學

請問一班幾多個人?

toutou1024 發表於 14-9-21 00:35
係呀!细本嗰兩本真係唔係小學生讀的,由其潛水艇submarine
Sorry 路過搭咀,其實如果小朋友由全英幼稚園升上小一,你講個D英文生字一D都唔深喎。我個仔而家K1都識了,佢唔係讀緊全英幼稚園。

回覆:testingabc 的帖子

如果你睇過本英文圖書,你一定都會話深,你個仔而家k1,一定唔識嗰本書啲深生字。我俾呢啲圖書俾任何一個家長睇,佢哋個個都話無可能係小一,小二學生程度讀。submarine 只係圖書名咋,內有好多地方名,你係未見過的,連人物名都唔係普通嘅英文名,一個名有成四至五個發音嘅!如果k1都識,我就唔會話深啦!

你都見love222都話有兩本唔係小學level啦!其中一本就係submarine。

回覆:聖若望小學

我大仔呢,有興趣既野d恐龍名5—6個發音都記得晒⋯

但我有個問題,幼稚園全英,咁中文點好?全靠自己教?我大仔pn全英,上到k1先真正學反講廣東話,我好慶幸k1幫佢轉返中英文幼稚園,如果唔係我都唔知佢點追返d中文。

細仔冇咩其他offer,我反而擔心如果k1無其他更好選擇,一直係sjc,咁d中文點搞?我大仔升k1時真係只聽得明英文,廣東話冇反應⋯我唔想係咁⋯

我細仔又係😣,中文完全無興趣,默書寫字好像打風,叫佢寫好似叫佢去屎咁。所以下年俾佢上sjc小一,等佢寫返下中文,因為小學比較平均,中文都好重要。我曾經想俾佢上津校,希望中文好啲,因為津校好多都係中文教學,但佢老師話咁樣即係推佢去死角,佢會好辛苦,所以決定上返sjc 囉!我好大机會兩三年之後轉去國際學校,因為我想佢係開心學習。

那麼中文可以嗎?

引用:我女加埋聖若望小學有4個offer,好唔好,見

原帖由 molly915 於 14-07-06 發表
我女加埋聖若望小學有4個offer,好唔好,見仁見智。
請問其他同學考成點?

回覆:DevilPig 的帖子

當年就'一般
但佢地課程唔錯 小一時中數完全冇問題 中文就要追

回覆:molly915 的帖子

中數》英數=英文數學

‹ 上一主題|下一主題