用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 聖基道健苗軒暑期課程已開始報名
go

聖基道健苗軒暑期課程已開始報名 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

岩岩星期日開始。我頭先lunch去報都仲有我想讀果班。我仔上開regular班,佢情緒控制唔得(非典型自閉),小小野就發脾氣又唔輸得。上左三個term好大進步。如果有興趣自己search下啦!續堂報都得架

1    0    0    0

回覆:Charlotte_mom 的帖子

可否提供link呀?thanks!

醒目開學勳章 王國長老

http://www.kidsmind.org.hk/site/kids/home/index.html

引用:岩岩星期日開始。我頭先lunch去報都仲有我

醒目開學勳章 王國長老

onetofour 發表於 14-5-14 13:08
what is 非典型?is it PDD NOS?

咁我又唔知個名, 因為醫生話而家斷症手冊已經無再分咩亞氏同自閉咁多款, 全部叫自閉譜系autism spectrum disorders,簡寫ASD

非典型即係表面上正常, 無轉圈, 無避人眼光, 無排斥社交, 但有D又中, 例如唔識睇人眉頭眼額, 唔識理人感受, 唔識make friends(唔在乎, 亦唔討厭), 有d強迫行為之類

醒目開學勳章 王國長老

學校有D職員唔熟佢, 俾佢呃足4年
早幾星期, 門口護衛EE至讚佢又定又有禮貌, 我勁笑, 我話你又俾佢呃, 我仔最叻扮乖扮純情
‹ 上一主題|下一主題