用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 會報 8月<幼兒輔導課程>$2700
go

會報 8月<幼兒輔導課程>$2700 [複製鏈接]

請問大家會報 8月 <幼兒輔導課程> $2700 嗎?

我見由 [明恩教育中心] 提供

0    0    0    0

我都打算報名呀!

報呀!
mamyf

回覆:會報 8月<幼兒輔導課程>$2700

我個係超細b無返過n班,不過一直返緊已經分離playgroup, 報唔報好呢?。。。

我唔係好明, 唔係迦南自己搞, 都唔知報唔報好...

醒目開學勳章

回覆:catherinenyc 的帖子

名義上唔係學校搞,實際上係。
同一班老師、同一個課室、同一班同學。

我囝13-14 PN班,上年有報。

引用:名義上唔係學校搞,實際上係。 同一班老師

原帖由 sai_sai 於 14-05-22 發表
名義上唔係學校搞,實際上係。
同一班老師、同一個課室、同一班同學。
請分享下係咪應該報呢?內容大概似plagroup咁嗎?

醒目開學勳章

回覆:bbivychan 的帖子

個人覺得視乎小朋友需唔需要多點時間適應無家長陪伴嘅校園生活。

以我囝囝情況,返N前有上開無家長陪嘅 playgroup,習慣獨立。
所以返適應班對佢無乜特別幫助(上完才發覺),唯有當花錢上 playgroup! 哈~

首三天可一位家長陪同,第四天起就自己入學校,形式似正式上課,有茶點時段,玩吓咁啦!

報呀, 其實係班主任教, 等佢習慣下,

引用:個人覺得視乎小朋友需唔需要多點時間適應無

醒目開學勳章

回覆:elleellebaby 的帖子

Sorry ar~ 好耐入嚟,咁遲至覆你!

當時喺九龍塘區上 playgroup,係蒙特梭利模式。
校名唔講嘞,以免誤會我做媒。唔好意思!

學校要求家長先上「家長班」才收學生。
滿2歲,或將近2歲都未必會收,因為「蒙」模式要自少學習。
這個年齡嘅小孩,如果家長冇意俾小朋友繼續喺嗰度讀上幼稚園,學校通常唔會收。

迦南嘅老師有辦法幫助學生適應,放心!

‹ 上一主題|下一主題