用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又要準備15/16 報K 了
go

又要準備15/16 報K 了 [複製鏈接]

有無人好似我咁慘。。。大B都無offer

0    0    0    0

回覆:又要準備15/16 報K 了

我個3月B都無,耐心靜候waiting再繼續努力!

嘩, 大B都無OFFER咁驚? 係咪KLN TONG果D咋?

我囡有 SC pn offer, 但我都開始整理 k 班龍校資料,大家加油!

樓主,2012 BB, 今年是細B,15/16 年才是大B呢,加油!

我個3月B都無,耐心靜候waiting再繼續努力!

我2012 8月b.報四間,兩間waiting.一間reject.最後一間全日制既n 收左!但擔心全日返學會勁病!

我個小朋友都係2012 3月大B, 報左12間 (有出名,也有屋企附近屋村樓下果D), 4 間收, 但都唔係出名的(都是屋村樓下無咩人識果D)! 我唔覺得大B一定著數, 因為我親戚的小朋友是2012 12月超細B 同其他朋友的都是細B, 只interviewed 3-4 間, 都有offer! 反而聽到好多大B都無或得一間offer! 我認為今昤今日, 學校未必只favor 大B! 我今年都又要一樣準備2015/16 K1 (好痛苦)! 阿B又唔係醒過人, 家境更更不是顯赫果D! 而家好在叫有書讀, 唯有再努力過! 但我認為你不用灰心, 因肯定有好多人將會release 位出來 (雖然都depends on 邊區, 但寶物尋歸底呀~~~) !

回覆:megwong1 的帖子

唉,waiting 既我諗都晤諗了,點會等到。。。

我仔識好多嘢,但衰係晤愛坐

catherinenyc  Same here, 我依家就訓練佢坐定定, 希望今年IN K1好D啦  發表於 14-5-7 17:20
‹ 上一主題|下一主題