用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基校服
go

奧基校服

一件短袖polo衫、一條青色短褲、一件冷外套,學校賣480,夏季已經咁嘅價錢,冬季更加不敢想像了!請問,除了從學校指定的校服商可以買到校服之外,仲可以去邊度用平D價錢買到奧基校服呢?謝謝!

回覆:奧基校服

個細書包140蚊,係咪相對好抵?
校車重貴

我星期一先去登記,請問今日詳情係點呀?

引用:一件短袖polo衫、一條青色短褲、一件冷外套

原帖由 wcihb 於 14-05-03 發表
一件短袖polo衫、一條青色短褲、一件冷外套,學校賣480,夏季已經咁嘅價錢,冬季更加不敢想像了!請問,除 ...
其實冬季校服又不算好貴,如果讀pn只穿運動服,冇校服,冬季加一件綠色抓毛外套,冇校褸,穿自己的褸。

請問學校是否要求小朋友放定一套spare校服在書包以防在學校爆片或弄污而更換呢?定係可以換便服呢?

引用:一件短袖polo衫、一條青色短褲、一件冷外套

一件短袖polo衫、一條青色短褲、一件冷外套,學校賣480,夏季已經咁嘅價錢,冬季更加不敢想像了!請問,除 ...
same feeling, 條褲仔好薄....諗緊會唔會凸左條片片出黎添

引用:請問學校是否要求小朋友放定一套spare校服

請問學校是否要求小朋友放定一套spare校服在書包以防在學校爆片或弄污而更換呢?定係可以換便服呢? ...
放自己D舊去街衫已ok。

回覆 kiu_kiu 的帖子

謝謝

回覆:wcihb 的帖子

$480, 我也認為太貴!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 徵/送/換等二手帖請到二手市場發帖
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆 catmint11 的帖子

我阿仔上年入Pre-K,又校服又tracksuit又校褸重要買書加埋成幾千蚊,九月又轉新校校好唔抵,早知堅持入Nursary可以買少D。

回覆 JoJo 的帖子

二手校服交易帖子可於所屬之學校討論區內發表 通知(更新) [color=rgb(153, 153, 153) !important][size=1em][複製鏈接]

bk_admin

管理員

親子王國為了讓二手校服得以物盡其用,由即日起,會員可於所屬的學校討論區內進行二手校服及專屬書包交易活動

***根據基本版規第五條,會員不可跨版式重複張貼二手校服及專屬書包的交易帖子於二手市場及學校討論區。一經發現,有關的二手市場帖子會一律被移至違規文章。會員如有重犯,可被封鎖帳號。敬請留意!

更新日期:2011年9月16日

醒目開學勳章 王國長老

bid429 發表於 14-5-20 23:42
回覆 JoJo 的帖子

相信閣下有所誤會, 所屬的學校討論區 是指幼稚園一覽內的學校討論區 (http://www.edu-kingdom.com/plugin.php?id=school_search:star&;type=kinder) 而並非談幼兒園討論區. 如幼稚園一覽內沒有所有學校討論區, 請到二手市場發帖.  

感謝你重貼置頂的通告, 我們會通知管理員作出修改, 以免讓會員誤會. 謝謝!

超級版主 - JoJo
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛