用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer
樓主: MrsChanmama
go

剛收到迦南waterloo call waiting 全日offer [複製鏈接]

引用:今日收到LH+OFFER....+半日學費同cannon+全

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-10 發表
今日收到LH OFFER.... 半日學費同cannon 全日差$1000 左右...
好似LH 雜費得幾百蚊, 但CANNON 要$2XXX, 而 ...
Congratulations!  Recive AM or PM class offer for LH? Which campus?

窩迦D老師的確幾好既, 我仔讀緊PN, 佢好鐘意返學, 我試過去裝佢地上堂, 我見我個仔叫極都唔睬老師, 個MISS都好好笑容, 唔錯架

MrsChanmama 發表於 14-5-19 10:53
回覆 lovelylpclpc 的帖子

Just released LH offer.  See you all Cannon Waterloo parents on Parent's d ...

係....

abbykong 發表於 14-5-19 13:29
窩迦D老師的確幾好既, 我仔讀緊PN, 佢好鐘意返學, 我試過去裝佢地上堂, 我見我個仔叫極都唔睬老師, 個MISS ...
你個仔返半日班還是全日班?我都有點擔心老師沒愛心和沒耐性,因為我個仔都會有你個仔的情況發生唔睬老師,佢黎緊8月返學,我都有D擔心,驚佢唔鍾意返學

回覆 pegand0102 的帖子

吾需要擔心,迦南幼稚園(窩打老道)分校老師好好....我囡囡係全日班學生,午睡同自理能力都好大進步,而且老師有愛心。而且有兩星期適應期...小朋友好快習慣!

引用:回覆+pegand0102+的帖子 吾需要擔心,迦南

原帖由 JasmineSiu 於 14-05-19 發表

吾需要擔心,迦南幼稚園(窩打老道)分校老師好好....我囡囡係全日班學生 ...
請問一班有多少人?多少老師負責?

JasmineSiu 發表於 14-5-19 16:11

吾需要擔心,迦南幼稚園(窩打老道)分校老師好好....我囡囡係全日班學生 ...
但係佢講野仲未得,講bb話,超擔心返學掂同老師及同學仔溝通

全日班每班有8人(一個班主任、兩個輔助老師)....各位媽媽放心!

引用:全日班每班有8人(一個班主任、兩個輔助老

原帖由 JasmineSiu 於 14-05-19 發表
全日班每班有8人(一個班主任、兩個輔助老師)....各位媽媽放心!
正呀!!Thanks

引用:+本帖最後由+MrsChanmama+於+14-5-19+10:57

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-19 發表

回覆 lovelylpclpc 的帖子
Hihi....which LH campus you have released the offer am ir pm?!

下個月21/6有家長會,你地會唔會俾小朋友讀適應課程?

引用:下個月21/6有家長會,你地會唔會俾小朋友讀

原帖由 sapphirelkm 於 14-05-22 發表
yes

sapphirelkm 發表於 14-5-22 15:58

Yes x 2

回覆 MrsChanmama 的帖子

Hi, I have the same decision tomake as you did before. I received a call waiting from Cannan Waterloo RoadFull Day on the same day as you, and I registered on 10 May. Today I got anoffer letter from LH (PM session). If I didn’t have Cannan Waterloo Road Full Day offer, I would be very happy and definitely take it. However, I will choose Cannan Waterloo Road as I prefer full day and Cannan Waterloo Road is quite famous and well-known. Hope we both make the good choice for our kids as both kindergartens are good.

引用:認同樓上幾位媽媽所講,+窩打老道迦南d老師

原帖由 MrsChanmama 於 14-05-23 發表
認同樓上幾位媽媽所講, 窩打老道迦南d老師係面試的時候俾我一個好好的印象.   亦有好多學界的人同我講呢間c ...
yes,我in窩打老道迦南時覺得老師十分好和有耐性,但LH就流水作業啲

‹ 上一主題|下一主題